Marius Oprescu, vicele Consiliului Judeţean Olt, cercetat penal pentru vătămare din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Oprescu conducea o camionetă de teren la momentul producerii accidentului...
Marius Oprescu conducea o camionetă de teren la momentul producerii accidentului...

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, este cercetat penal în urma accidentului pe care l-a provocat în urmă cu două săptămâni. Oficialul oltean se întorcea, în seara zilei de joi – 4 octombrie, de la o petrecere unde se aflase timp de câteva ore, şi se îndrepta spre casă la volanul unei camionete Toyota Hilux. La un moment dat, autovehiculul a intrat într-o căruţă, patru persoane ajungând la Spitalul Judeţean Slatina.

Potrivit cercetărilor poliţiştilor, camioneta de teren condusă de către Marius Oprescu (35 de ani) a lovit din spate, cu violenţă, un atelaj în care se aflau patru persoane, printre care şi două femei. Accidentul a avut loc pe raza satului Criva ce ţine de oraşul Piatra-Olt, localitatea de reşedinţă a acestuia. Oficialul oltean se întorcea de la o petrecere când a intrat în coliziune frontală cu partea din spate a căruţei, se pare - nesemnalizată potrivit reglementărilor legale rutiere în vigoare. În urma impactului, persoanele aflate în atelaj – patru la număr, printre care şi un minor de 13 ani, au fost ulterior transportate de urgenţă la Spitalul Judeţean din Slatina cu diverse răni. Aici, victimele au primit îngrijiri medicale şi, în final, doar o persoană, respectiv conducătorul atelajului (un bărbat de 34 de ani din oraşul Piatra-Olt) a trebuit să rămână internat. Vicele C.J. Olt nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, dotarea premium a autovehiculului condus de acesta făcându-şi datoria cu brio.

Acum, la două săptămâni de la producerea accidentului, cercetările poliţiştilor sunt în plină desfăşurare. Persoana rămasă internată trebuie să aducă, la externare, certificatul medical pentru a fi anexat la dosar. Celelalte persoane implicate în incident nu şi-au luat, până acum, certificat medico-legal pentru leziunile suferite atunci. Deşi au existat zvonuri despre faptul că vicele C.J. Olt, Marius Oprescu, s-ar fi aflat în stare de ebrietate la momentul accidentului, rezultatele oficiale ale analizelor de la dosar au indicat rezultatul “zero”. Cercetările poliţiştilor însă continuă.

“A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. După finalizarea cercetărilor urmează ca dosarul respectiv să fie remis Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt pentru luarea unei decizii concrete privind evoluţia cauzei şi a persoanelor implicate”, a afirmat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Ce riscă Oprescu…

De menţionat că autoturismul condus de către Marius Oprescu la momentul producerii accidentului, respectiv o camionetă de teren marca Toyota Hilux, nu era maşina lui personală, ci este deţinută în co-proprietate de către CJ Olt, instituţie unde acesta lucrează ca şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt. Mai exact, autovehiculul de teren a fost achiziţionat pe un program derulat cu fonduri europene de CJ Olt, al cărui beneficiar este ISU Olt. Maşina este folosită însă numai de şefii C.J. Olt.

Dacă procurorii vor decide să-l trimită în judecată pe oficialul C.J. Olt, atunci acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între şase luni şi cinci ani.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite