Intervenţie complicată a pompierilor pentru scoaterea din apă a unui cal înecat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Extragerea animalului din apă nu a fost deloc uşoară
Extragerea animalului din apă nu a fost deloc uşoară

Efectivele Detaşamentului Slatina din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt au avut, zilele trecute, o intervenţie mai complicată pentru extragerea unui cal înecat dintr-un canal adiacent al râului Olt pe raza comunei Salcia.

Militarii Detaşamentului Slatina au avut complicata intervenţie în seara zilei de vineri – 24 august. Aceştia s-au deplasat în localitatea Salcia pentru extragerea cadavrului unui cal înecat într-un canal adiacent râului Olt, cu tot cu căruţă.

Din cauza specificul aparte al cazului, la locul solicitării s-au deplasat o autospecială pentru lucru cu apă şi spumă, dotată cu cabestan, un autocaminon şi o barcă penumatică, împreună cu membrii echipei de căutare salvare.

Extragerea animalului din apă nu a fost deloc uşoară

CLICK pe poze pentru FOTOGALERIE !!!

“Cu ajutorul bărcii pneumatice şi a accesoriilor din dotare, oamenii noştri au reuşit să lege cablul de tracţiune al cabestanului de căruţa care se afla în apă - la circa şase metri de mal şi la o adâncime de aproximativ trei metri, şi, apoi, să aducă la mal cadavrul calului şi căruţa. Din spusele proprietarului - un bărbat în vârstă de 68 de ani din localitate, acesta mergea cu calul pe malul apei şi, la un moment dat, animalul s-a speriat şi a intrat în apa care la mai puţin de un metru de mal avea o adâncime de circa doi metri”, a afirmat Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

De menţionat că acţiunea pompierilor slătineni a durat mai bine de două ore.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite