Gripă porcină în judeţul Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei persoane din judeţul Olt au fost depistate cu virusul gripei porcine. De asemenea, un alt caz suspect aşteaptă rezultate la finele acestei săptămâni. Toate persoanele confirmate primesc în prezent tratament medical de specialitate la domiciliu. Acestea sunt primele cazuri de gripă porcină depistate în judeţ în acest sezon.

Conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, în ultimele trei săptămâni au fost înregistrate nu mai puţin de opt cazuri asupra cărora planau suspiciuni de gripă. Pacienţii în cauză au fost internaţi la secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina,  unde li s-a recoltat sânge pentru analize de laborator. Ulterior, cinci din cele opt suspiciuni s-au confirmat, dintre acestea trei pacienţi fiind diagnosticaţi cu virusul gripei porcine. Ceilalţi doi pacienţi, printre care se află şi un cadru medical al Spitalului Judeţean Slatina, au fost diagnosticaţi cu gripă sezonieră.

"În prezent, toate cele cinci persoane depistate atât cu gripă porcină, dar şi cu gripă sezonieră, primesc tratament medical de specialitate la domiciliu, unde se află izolaţi", a declarat Gabriela Gogiu, purtător de cuvânt al DSP Olt.

Marţi – 3 martie, o altă persoană a ajuns la spitalul slătinean sub suspiciunea de gripă: i-au fost recoltate probe de sânge care, astăzi, au fost expediate la Institutul “Cantacuzino” din Bucureşti, rezultate urmând să fie cunoscute la finele acestei săptămâni.
 

Mai puteţi citi:

Anchetă la Spitalul Judeţean Slatina după ce sânge cu hepatita B ar fi fost transfuzat unor pacienţi

Inspecţia Sanitară de Stat a plecat în Control la Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina. Surse: „Sângele nu era infectat”

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite