Grijă mare de unde vă cumpăraţi sendvişul. Un fast-food din Caracal a fost închis temporar

0
0
Optaţi pentru fast-food-urile care prepară mâncarea la vedere, pentru o mai mare siguranţă FOTO: arhiva Adevărul
Optaţi pentru fast-food-urile care prepară mâncarea la vedere, pentru o mai mare siguranţă FOTO: arhiva Adevărul

Un fast-food are activitatea suspendată, o piaţă agroalimentară are condiţii improprii, un supermarket a primit avertisment, un magazin care vindea carne cu etichetă degradată a fost şi el sancţionat, iar constatările inspectorilor sanitar-veterinar nu se opresc aici.

Deşi respectarea normelor de igienă este controlată mai mult ca oricând, instituţiile cu drept de control încă descoperă încălcări flagrante. Inspectorii DSVSA Olt au făcut 88 controale, în perioada 1-15 decembrie 2020, constatând o serie de abateri ale celor controlaţi. S-au aplicat nouă avertismente, dar şi suspendarea activităţii în cazul unui fast-food din Caracal. Angajaţii din cadrul fast-food-ului  nu purtau echipament, mizeria în unitate era la ea acasă, iar peste toate, în incintă se preparau mult mai multe produse decât cele specifice activităţii pentru care s-a acordat autorizaţia. Concret, pe lângă produsele de tip fast-food, se prepara şi mâncare care era livrată în regim de catering. Fast-food-ul îşi poate relua activitatea după îndeplinirea tuturor condiţiilor impuse, constatată de inspectori în cadrul unei noi vizite. 

„În perioada 01.12.-15.12.2020, inspectori din cadrul DSVSA Olt au efectuat 88 de controale oficiale, care au urmărit modul în care operatorii din sectorul alimentar autorizaţi/înregistraţi sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor respectă condiţiile sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la procesarea alimentelor de origine animală (carne, lapte, produse lactate, peste, oua) şi nonanimală (produse de panificaţie şi patiserie, legume-fructe), asigurarea trasabilităţii acestora, condiţiile de ambalare, transportul, depozitarea şi comercializarea acestora către consumatorul final.
Au fost depistate abateri de la normele sanitare veterinare, respectiv :
- personalul angajat nu deţine echipament complet ;
- depozitare necorespunzătoare ;
- condiţii de igienă necorespunzătoare în spaţiile de lucru, ale echipamentelor şi ustensilelor utilizate în procesul de producţie ;
- nu a putut fi prezentată dovada efectuării acţiunilor de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare ;
- nu se respectă programul propriu de autocontrol .
Ca urmare, au fost aplicate 9 avertismente conform O.G. 2/2001“, au precizat reprezentanţii diorecţiei Sanitare-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt. Au fost avertizate: un magazin alimentar, un supermarket (din Drăgăneşti-Olt), un laborator cofetărie patiserie (Corabia), Piaţa Agroalimentară (Drăgăneşti-Olt). A fost de asemenea retrasă de la comercializare cantitatea de 9,912 carne de curcan, produs cu etichete nelizibile, la care nu se putea stabili originea şi valabilitatea, depistat într-un magazin alimentar din Slatina.

Vă recoamndăm şi: Sărăcie de lux. Cum îşi bat joc guvernanţii de bătrânii sărmani: 6 lei pe zi la 5 stele

Ciolacu: 6 lei pe zi! Aceasta este raţia impusă de Orban persoanelor de peste 75 de ani. Le-a dat, în bătaie de joc, carduri pentru mese calde în campania electorală
 

Mai multe - Slatina

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite