FOTO VIDEO Olteanul Cătălin Mihalache, printre finaliştii de la „Românii au talent”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Mihalache (46 ani), născut într-o localitate aflată la cinci kilometri de Slatina, a reuşit performanţa, vineri – 18 aprilie, de a se numără printre cei mai apreciaţi concurenţi trimişi în finala emisiunii “Românii au talent” de la Pro TV. Iscusinţa sa aparte de a realiza caricaturi cu orice parte a corpului i-a uimit încă o dată nu doar pe cei prezenţi în sală, dar şi pe românii de acasă şi pe cei trei membri ai juriului.

După ce, la prima sa apariţie pe scena de la “Românii au talent” din 14 februarie, Cătălin Mihalache a realizat ceea ce se cheamă “portret în oglindă” sub apanajul unei caricaturi folosind simultan ambele mâini şi, apoi, cu ajutorul un picior încălţat, de data aceasta, olteanul şi-a forţat limitele. Mai exact, Cătălin s-a folosit de gură, mâini, cap şi picioare pentru a desena nu mai puţin de cinci caricaturi-portret în doar câteva minute. Astfel, olteanul a desenat, în cea de-a doua semifinală de vineri – 18 aprilie, folosindu-se de toate părţile corpului său: cu spatele, cu gura, cu capul, cu piciorul, ba chiar şi cu un marker aşezat la… subsoară. Cei trei membri ai juriului, respectiv Andra, Andi Moisescu şi Mihai Petre, au rămas încă o dată uimiţi de talentul olteanului, reafirmându-şi încă o dată încrederea că şansele sale de a intra în finala emisiunii au crescut semnificativ.

“Ce talent! Ce om sensibil! Un aşa talent vreau să văd de fiecare dată! Ai toată admiraţia şi aprecierea mea. Mai mult: cunosc, acum, povestea ta, ştiu că eşti un om sensibil, ştiu că nimeni nu te-a susţinut şi că, în acelaşi timp, toată lumea îţi apreciază talentul şi munca. Sunt alături de tine şi voi fi şi după ce acest concurs se va termina; consideră-mă fana ta şi eu voi fi mereu alături de tine”, i-a transmis Andra.

La rândul lor, şi ceilalţi doi membri ai juriului au avut numai cuvinte de laudă la adresa prestaţiei şi talentului olteanului. “Cătăline, eu nu cred, ci sunt convins că avem de-a face cu un om talentat până-n măduva oaselor şi vreau să spun că, din punctul meu de vedere, eşti un candidat nu doar pentru premiul de originalitate (10.000 euro, n.a.), ci şi unul dintre cei mai serioşi candidaţi la premiul de <<vânători de talente>> şi chiar pentru premiul de mare (120.000 euro, n.a.). Sper ca lumea să conştientizeze, de acolo de acasă, dimensiunea talentului pe care-l ai de la Dumnezeu”, i-a spus şi Andi Moisescu.

    

Până şi “durul” Mihai Petre nu şi-a putut disimula plăcuta surpriză oferită de prestaţia olteanului: “Cătălin, eu cred sincer că eşti unul dintre candidaţii cei mai serioşi la premiul de originalitate şi că eşti unul dintre numerele pe care noi ni le dorim la <<Românii au talent>>: faci ceva original şi eu voi fi mereu alături de tine”.

Cătălin Mihalache, trimis în finală de telespectatori

Operaţiunea de votare din finalul emisiunii a dovedit tuturor că membrii juriului nu s-au înşelat în privinţa talentului lui Cătălin Mihalache: acesta a obţinut cele mai multe voturi din partea telespectatorilor, pe locul al doilea s-a clasat cântăreţul Ştefan Popescu, iar al treilea finalist a fost ales de juriu comediantul Raul Gheba. Iar veştile bune nu se opresc aici pentru oltean deoarece juriul a propus un concurent pentru premiul de originalitate care va fi acordat în finală: Cătălin Mihalache.

Prin urmare, Cătălin Mihalache (46 ani), născut în satul Prooroci, comuna Milcov, judeţul Olt, nu se află acum doar în postura de a candida doar la câştigarea marelui premiu în valoare de 120.000 de euro, ci şi la cel ce răsplăteşte originalitatea actului prezentat - ce reprezintă alţi 10.000 euro. Cătălin s-a făcut remarcat în urmă cu mai mulţi ani datorită talentului descoperit acum şi de către restul ţării, şi anume harul total aparte de a realiza caricaturi în stilul om-animal şi în stilul distorsionat, stiluri despre care însuşi maestrul Ştefan Popa Popas l-a catalogat ca fiind unic pe mapamond. Dar Cătălin nu realizează doar caricaturi, ci pictează şi chiar sculptează. Personaje celebre din politica autohtonă şi mondială, dar nu numai, au ajuns subiecte de caricatură pentru acesta. Pereţii casei sale din comuna Milcov, aflată la aproape cinci kilometri de Slatina, stau dovadă în acest sens.

În ciuda talentului de netăgăduit, Cătălin Mihalache nu a putut profita la maximum până acum de pe urma acestuia, viaţa fiind destul de dură cu el. Şi-a pierdut mama anul trecut, după o lungă suferinţă în care aceasta a fost ţintuită la pat, iar, acum, Cătălin veghează asupra tatălui său de la care a moştenit talentul. Acaparat total de problemele de sănătate ale părinţilor de care s-a ocupat singur, el nu a mai avut timp şi nici dorinţa de a-şi mai practica talentul unic. În plus, nici autorităţile judeţene nu au avut ochi pentru talentul de necontestat al acestuia şi nu i-au oferit alternative, chiar dacă el a fost o perioadă chiar şi profesor la Şcoala de Arte şi Meserii din subordinea Consiliului Judeţean Olt. Participarea la emisiunea „Românii au talent” pare însă ca să-i fi dat aripi olteanului, ce recunoaşte că simte cum viaţa lui parcă a căpătat, acum, un nou sens.

"Sunt momente când mă întreb: <<De ce, Doamne?? De ce mi-ai dat atâta pasiune şi talent ??>>”, şi, pe măsură ce am întâmpinat atâtea obstacole, parcă mă simt secătuit. Au trecut nişte ani peste mine şi îmi părea rău de talentul ăsta al meu. Dar, acum, simt că, parcă, începe să apară soarele şi pe uliţa mea. Să vii de la sat, la <<Românii au talent>>, este ca şi cum ai intra pe un alt tărâm, e ca o speranţă care face bine sufletului şi eu cred că pe mine m-a vindecat de ceva”, spune Cătălin, care, vineri, la finalul prestaţiei sale, a acordat drept cadou câte un portret-caricatură realizat în stilui-i caracteristic atât celor trei membri ai juriului, dar şi celor doi prezentatori ai show-ului, Smiley şi Pavel Bartos.

Vă mai recomandăm, din acelaşi ciclu:

FOTO VIDEO  Caricaturistul Cătălin Mihalache, în semifinala de la „Românii au talent”

VIDEO  Cătălin Mihalache, olteanul care a fascinat juriul de la „Românii au talent”

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite