FOTO VIDEO O nouă promoţie de poliţişti locali a absolvit la Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Noii" poliţişti locali ce au absolvit la Slatina şi-au primit emoţionaţi noile certificate... (FOTO: Mugurel Manea)
"Noii" poliţişti locali ce au absolvit la Slatina şi-au primit emoţionaţi noile certificate... (FOTO: Mugurel Manea)

Centrul de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu” din Slatina a găzduit, vineri – 26 iulie, festivitatea de absolvire a unei noi promoţii de poliţişti locali. Mai precis, un număr de 77 de poliţişti locali din Slatina, Piteşti, Rm. Vâlcea, Tulcea şi Bucureşti, au urmat în capitala Oltului un curs de specializare de trei luni care le conferă, de-acum, drepturi legale sporite în ce priveşte uniforma pe care o poartă.

Cursurile de specializare finalizate vineri, 26 iulie, la Slatina, de către cei 77 de cursanţi din întreaga ţară, au fost obligatorii, fiind impuse de Legea Poliţiei Locale nr. 155/2010 intrată în vigoare la începutul anului 2011. Astfel, la doi doi ani de la prima promoţie de poliţişti locali care au primit patalama care să le ateste că sunt cu adevărat poliţişti locali cu drepturi depline, iată că o nouă promoţie a ieşit pe porţile Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu” de la Slatina.

Adoptarea Legii Poliţiei Locale a impus obligativitatea ca foştii poliţişti comunitari să urmeze anumite cursuri de specialitate în termen de cinci ani. Conform actului normativ menţionat, dacă, după cinci ani, poliţistul local nu reuşeşte să urmeze măcar trei luni de şcoală, atunci va fi dat afară din sistem. La Slatina nu a fost cazul până acum, conducerea instituţiei înscriind în fiecare an un anumit număr de poliţişti locali astfel încât toţi să se încadreze în termenul legal din lege pentru a nu-şi pierde locurile de muncă.

                            

“Misiunea Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor <<Nicolae Golescu>> din Slatina în ultimele trei luni de pregătire a fost aceea de a forma şi dezvolta competenţele poliţiştilor locali-cursanţi în domeniul ordinii şi siguranţei publice şi în domeniul siguranţei rutiere. De asemenea, profesorii de aici i-au instruit cu privire la diverse tehnici de auto-apărare, folosirea armamentului din dotare, negocierea conflictelor etc.”, a declarat directorul adjunct al Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu” din Slatina, comisar-şef Ion Toma.

O nouă promoţie, aşteptată la cursuri din septembrie

image

Foto

image

Certificatele de poliţişti locali au fost înmânate de către comisar-şef Cristinel Turlea, şeful Biroului Metodică şi Planificare din cadrul instituţiei organizatoare a cursurilor. Dintre cei 77 poliţişti locali din întreaga ţară care au absolvit, vineri, cursurile amintite la Slatina, s-au aflat şi 15 cadre ale Poliţiei Locale Slatina. Una dintre atribuţiile noi cu care trebuie să se obişnuiască noua promoţie de poliţişti locali de la Slatina constă în faptul că vor putea aplica amenzi contravenţionale pentru opriri, parcări, staţionări ilegale şi alte abateri rutiere. Mai mult: pe lângă amenzi, noii poliţişi locali vor putea aplica şi puncte de penalizare la permisul de conducere.

Dacă, din motive imputabile poliţistului local, raporturile de serviciu încetează în termen de cinci ani de la absolvirea cursurilor de specializare, el este obligat ca să achite contravaloarea cheltuielilor de şcolarizare proporţional cu perioada rămasă. În luna septembrie va demara un nou curs ce va avea ca rezultat a doua serie de poliţişti locali.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite