Fosta şefă a Tribunalului Olt a ajuns după gratii. Procurorii ÎCCJ i-au respins apelul. „Rămas bun, prieteni dragi! De gândurile voastre depinde să nu pier!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carmen Marinescu, fosta preşedintă a Tribunalul Olt, va face închisoare, au decis judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, respingând apelul formulat atât inculpaţii în dosarul de corupţie, cât şi de DNA.

Tot în închisoare ajunge şi soţul fostei judecătoare, Severus Marinescu, dar şi avocatul Dumitru Cismaru, cel care ar fi intermediat „tranzacţia“ între pe atunci preşedinta Tribunalul Olt şi familia interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, judecătoarea fiind acuzată că a luat de la Sandu Anghel 200.000 euro pentru o decizie în urma căreia acesta să scape de arest. Cu aceşti bani familia Marinescu ar fi cumpărat două terenuri, unul în Slatina, celălalt într-o localitate din judeţul Constanţa. În cele din urmă, terenul din Slatina a revenit municipalităţii, spre finele anului 2015, nefiind îndeplinite condiţiile din contractul încheiat cu Primăria Slatina, s-a motivat la acel moment (acea tranzacţie face obiectul unui alt dosar, aflat pe rol la o instanţă din Mehedinţi, foşti angajaţi ai Primăriei Slatina fiind inculpaţi).

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, joi, 29 iunie, apelul formulat de inculpaţi, menţinând decizia Curţii de Apel Craiova, pronunţată în 23 septembrie 2016. „Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova şi de inculpaţii Marinescu Eugenia Carmen, Marinescu Iuliu Severus şi Cismaru Dumitru împotriva sentinţei penale nr. 184 din 23 septembrie 2016 a Curţii de Apel Craiova – Secţia Penală şi pentru cauze cu minori, pronunţată în dosarul nr. 628/54/2015“, se menţionează în încheierea de şedinţă.

Conform decizie din 23 septembrie 2016, Carmen Marinescu are de ispăşit o pedeapsă de 8 ani de închisoare, complementar fiindu-i interzisă, vreme de patru ani,  exercitarea mai multor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a exercita funcţia de magistrat, pe o durată de 4 ani.
Soţul fostei judecătoare  rămâne, la rândul său, cu pedeapsa de 3 ani de închisoare, iar avocatul Dumitru Cismaru, cu 3 ani şi jumătate. Fiecăruia i se deduce din pedeapsă perioada reţinerii şi a arestului preventiv sau arestului la domiciliu efectuate.

Vineri-dimineaţă, înainte de a fi pus în aplicare mandatul emis de Curtea de Apel Craiova, judecătoarea, soţul acesteia şi avocatul Dumitru Cismaru ajungând, vineri, 30 iunie 2017, la Penitenciarul Craiova, Carmen Marinescu posta pe contul său de Facebook următoarele:

„Rămas bun, prieteni dragi! Să nu ne pierdeţi din inimile voastre! Voi ştiţi adevărul şi pentru mine este important acest lucru! Nu ştiu dacă ne vom revedea, dar de gândurile voastre depinde să nu pier! Celor cărora v-am produs tristeţe, vă cer iertare! Celor cărora ne-au făcut atâta rău, vă spun că v-am iertat!“.

CITIŢI ŞI: Carmen Marinescu, preşedintele Tribunalului Olt, a fost reţinută de DNA pentru că ar fi luat mită ca să-l elibereze pe Bercea Mondial 

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite