Dunărea, aproape de cota de pericol la Corabia. Suprafeţe inundate în două localităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apele Dunării se apropie de cota de pericol FOTO: arhiva
Apele Dunării se apropie de cota de pericol FOTO: arhiva

Şase localităţi din judeţ sunt sub avertizarea hidrologilor, creşterea de debit pe Dunăre punând în pericol sute de hectare de teren.

Conform datelor transmise de Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt, joi, 22 martie, la ora 14,00, la mira port Corabia cota era de 583 cm, cu 17 centimetri sub cota de pericol, iar debitul -  11.594 mc/s, faţă de media multianuală a lunii martie de 6.700 mc/s. Au fost deja inundate 15 hectare de păşune şi 6,35 hectare de pădure în Corabia şi 305 hectare de păşune şi 25 hectare de pădure în comuna Gârcov. „Toate suprafeţele inundate se află în lunca Dunării, zonă inundabilă. Situaţia este monitorizată de SGA şi comitetele locale pentru situaţii de urgenţă Corabia şi Gârcov. Informaţii de interes operativ sunt transmise şi centralizate la nivelul Centrului Operaţional al ISU „Matei Basarab“ al judeţului Olt“, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenent Alin Băsăşteanu.

O avertizare Cod Portocaliu de inundaţii, valabilă în intervalul 22 martie 2018, ora 6.00 - 31 martie 2018, ora 18.00, pe Dunăre, sector aval Gruia - amonte Giurgiu (judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu), a fost transmisă în teritoriu, localităţile care ar putea fi afectate (două deja au fost afectate) fiind: Corabia, Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea, Gârcov.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite