Drum judeţean modernizat de C.J. Olt, un altul este „pe ţeavă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine a unui tronson modernizat între comunele Cârlogani-Cepari, parte a DJ 677 limita judeţului Vâlcea – Piatra Olt
Imagine a unui tronson modernizat între comunele Cârlogani-Cepari, parte a DJ 677 limita judeţului Vâlcea – Piatra Olt

Reabilitarea drumului judeţean DJ 643A Balş – limita cu judeţul Dolj s-a încheiat pe o lungime de aproape 20,5 de kilometri, în vreme ce un alt drum judeţean, respectiv DJ 677 limita judeţului Vâlcea – Piatra Olt, se află în plin proces de modernizare. Ambele lucrări s-au realizat cu ajutorul banilor de la Uniunea Europeană.

Consiliul Judeţean Olt a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă derulată la sediul instituţiei din Slatina, prin reprezentanţii săi, finalizarea lucrărilor de modernizare şi reabilitare la DJ 643A – limita cu judeţul Dolj. Este vorba despre un proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional 2007-2013, Axa prioritară 2 - Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale. Grupul ţintă al proiectului sunt cei aproximativ 29.000 de cetăţeni ai localităţilor traversate de drumul judeţean în cauză, respectiv Balş, Baldovineşti, Băleasa, Găvăneşti, Gropşani, Vulpeni, Simniceni, la care se adaugă locuitorii comunelor din judeţul Dolj străbătute de DJ 643A.

„Lucrarea s-a derulat pe parcursul a 30 de luni, contractul de finanţare fiind semnat pe 27 noiembrie 2009. S-a avut în vedere modernizarea totală a DJ 643A pe o lungime de 3,4 kilometri şi reabilitarea sa pe alţi 17,1 kilometri. În afară de lucrările menţionate au mai fost efectuate podeţe tubulare laterale, şanţuri pereate de ambele părţi ale drumului, semnalizări şi marcaje rutiere. Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la 20.208.698,4 lei, din care 14.655.880,9 lei a fost contribuţia nerambursabilă a Fondului European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), 1.948.469,7 lei contribuţia Guvernului, iar restul de 338.864,3 lei a reprezentat partea noastră, a beneficiarului, adică Consiliul Judeţean Olt”, a declarat Daniela Lungu, şefa Serviciului Dezvoltare Regională din cadrul C.J. Olt.

Drumurile judeţene din Olt sunt aduse în sec. XXI în ritm de melc

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

40% din DJ 677 limita judeţului Vâlcea – Piatra Olt, modernizat

Tot ieri şi tot în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă a fost prezentat şi stadiul actual al unui alt proiect de modernizare şi reabilitare a unui drum judeţean, este vorba despre DJ 677 limita judeţului Vâlcea – Piatra Olt. Acesta este ultimul drum aflat în implementare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 2 - Îmbunătățirea infrastructurii de transport regionale şi locale, Domeniul major de intervenţie 2.1 ”Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene”.
“Până acum s-a realizat cam 40% din acest proiect, deci mai este de muncă la el. Finalizarea  sa va aduce beneficii directe clare localnicilor din localităţile traversate de acest drum, mă refer la cetăţenii din Cârlogani, Cepari, Cocorăşti, Salcia, Slătioara. Criva – Piatra Olt, Slatina, precum şi cei din judeţul Vâlcea din zonele pe unde trece acest drum. Durata de implementare este de 37 de luni, la sfârşit urmând să fie modernizaţi integral aproape doi kilometri şi reabilitaţi prin diverse lucrări alţi 24,8 kilometri. Valoarea investiţiei este de 26,8 milioane lei, din care 19,4 milioane lei este finanţarea nerambursabilă a FEDR, 6,7 milioane lei au venit de la Guvern, iar 589.754 lei este contribuţia Consiliului Judeţean”, a afirmat Elena Andronache, responsabil tehnic al proiectului.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite