Două persoane rănite grav într-un puternic incendiu. Flăcările au cuprins patru camere de locuit VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru camere au fost distruse, iar proprietarii au fost grav răniţi în incendiu
Patru camere au fost distruse, iar proprietarii au fost grav răniţi în incendiu

O femeie şi un bărbat, soţ şi soţie, au ajuns cu răni grave la spitalul din Slatina, judeţul Olt, în urma incendiului care le-a cuprins casa sâmbătă-dimineaţă, 9 ianuarie 2021.

Incendiul s-a produs în localitatea Vâlcele din judeţul Olt, locuinţa unui cuplu fiind cuprinsă de flăcări, în urma unui scurtcircuit la tabloul electric. Focul s-a extins rapid şi a cuprins patru camere de locuit, intervenţia promptă a pompierilor împiedicând ca alte trei camere să fie de asemenea cuprinse de flăcări. Proprietarii au suferit însă arsuri pe o mare suprafaţă a corpului, în încercarea de a stinge flăcările.

„Pompierii Detaşamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD, au intervenit în comuna Vâlcele, pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit la o locuinţă.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperişul casei şi la bunurile din patru camere de locuit şi un hol. Proprietarii locuinţei, un bărbat, în vârstă de 67 de ani şi o femeie, în vârstă de 65 de ani, au fost asistaţi medical de echipajul SMURD şi un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt şi transportaţi la UPU Slatina, conştienţi, cu arsuri de gradul II şi III pe aproximativ 60 la sută din suprafaţa corporală. Pompierii au reuşit să localizeze incendiul în scurt timp şi au limitat propagarea acestuia la trei camere de locuit şi o baie. Intervenţia a durat aproximativ trei ore“, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

incendiu valea mare

Aproximativ 120 de metri din acoperişul casei şi bunurile din patru camere de locuit şi un hol s-au făcut scrum, cauza probabilă a izbucnirii incendiului, transmit reprezentanţii ISU Olt,  fiind un scurtcircuit electric produs la tabloul electric al locuinţei. 

Pompierii reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor de natură electrică: 

-Efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice. Orice modificare a acesteia se va executa numai cu personal autorizat;

-Nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;

-La suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

-Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când prezintă defecţiuni.

Vă recomandăm şi: Un bloc în construcţii a luat foc în cartierul Telecentru

De luni, Fiscul poate monitoriza toate conturile bancare

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite