Doi bărbaţi confirmaţi cu Covid-19 au plecat din izolare. Cum i-au sancţionat poliţiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii şi jandarmii din Olt au legitimat aproximativ 2.000 persoane în ultimele 48 ore FOTO: IPJ Olt
Poliţiştii şi jandarmii din Olt au legitimat aproximativ 2.000 persoane în ultimele 48 ore FOTO: IPJ Olt

Poliţiştii din Olt au legitimat în ultimele 48 ore mii de persoane, făcând verificări în sute de societăţi comerciale şi mijloace de transport. Doi bărbaţi plasaţi în izolare au fost descoperiţi, în urma verificărilor, în afara domiciliului.

Cei doi bărbaţi care au fost testaţi pozitiv pentru Sars-CoV-2 sunt din Iancu Jianu. Poliţiştii i-au căutat pe cei doi acasă, nu i-au găsit, ulterior aceştia explicând că ar fi fost plecaţi cu treburi în localitatea vecină, Balş. Fiecare a fost sancţionat cu amendă de 1.000 lei. 

În ultimele 48 de ore, poliţiştii şi jandarmii din Olt au verificat persoanele aflate în izolare/carantină la domiciliu şi au efectuat activităţi pentru prevenirea răspândirii COvid-19 şi în zonele aglomerate, spaţiile comerciale şi mijloacele de transport în comun.

„La activităţile de verificare desfăşurate au participat peste 250 de forţe de ordine, fiind verificate 111 societăţi comerciale, precum şi 121 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate şi verificate aproximativ 2.000 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 73 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 2.500 de lei, dintre care 71 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi 2 pentru nerespectarea măsurii de izolare“, au precizat reprezentanţii IPJ Olt.

Poliţiştii reamintesc faptul că portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu  în spaţiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spaţii comerciale, precum şi în spaţii publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spaţiile comerciale, staţii pentru transportul în comun.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite