Dascălii olteni aşteaptă cu emoţie ”verdictul” în privinţa gradaţiilor de merit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt a încheiat etapa de verificare a dosarelor de către  profesorii din judeţ care au depus documente în speranţa că se vor încadra printre cei care vor primi nişte bani în plus la salariu sub forma controversatelor gradaţii de merit. Până la jumătatea acestei luni trebuie finalizată operaţiunea de stabilire a dascălilor ce vor primi banii menţionaţi.

Specialiştii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt sunt angrenaţi, în aceste zile, în acţiunea de stabilire a profesorilor din judeţ care şi-au depus dosare pentru a beneficia de gradaţii de merit. Prima etapă a acestei operaţiuni s-a încheiat pe 22 aprilie, când s-a terminat analizarea dosarelor anterior menţionate de către inspectorii şcolari şi Consiliul Consulativ al IŞJ Olt.

”Până pe data de 13 mai, dosarele depuse pentru gradaţii de merit vor fi verificate şi li se vor acorda punctaje de către comisia de evaluare special constituită la IŞJ Olt în acest sens. Apoi, în zilele de 14-15 mai, se va aproba lista cu punctajele acordate în urma procesului de evaluare, apoi se va afişa această listă, urmând ca, în zilele de 19-20 mai, să se soluţioneze eventualele contestaţii. Noi considerăm că ne-am făcut treaba şi am respectat legislaţia în domeniu”, a declarat Liviu Toma Culcescu, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

Potrivit legislaţiei în vigoare, de gradaţii de merit beneficiază doar 16% din numărul posturilor didactice şi personalului didactic administrativ de la nivelul judeţului. De anul acesta, după o pauză de trei ani, au fost reintroduşi pe lista celor ce pot beneficia de aceste gradaţii de merit şi membrii personalului administrativ din unităţile şcolare. Sporurile în bani sub forma gradaţiilor de merit reprezintă între 16-25% din salariul de încadrare al beneficiarului.

La nivelul judeţului Olt au fost depuse în termen legal un număr de 250 de dosare pentru gradaţii de merit, dintre care 54 dosare au fost depuse doar de către personal auxiliar. 

Mai puteţi citi:

VIDEO  Cea mai bună elevă traducătoare din România ar pleca din ţară, dar nu poate

Fondul şcolii şi fondul clasei, interzise oficial în judeţul Olt

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite