Cuib de barză mutat prin ordin de ministru. Un oltean a reclamat că pasărea îi murdărea acoperişul casei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cuibul de barză a fost mutat de pe acest stâlp de electricitate FOTO Ana Popescu
Cuibul de barză a fost mutat de pe acest stâlp de electricitate FOTO Ana Popescu

Cuibul de barză a fost mutat de pe un stâlp pe altul, în localitatea Balş. Relocarea cuibului s-a făcut cu personal tehnic de specialitate, în prezenţa unui reprezentant al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Olt.

Totul a pornit de la o localnică din Balş care a reclamat că nu mai suportă să aibă lângă gospodăria sa un cuib de barză. 

"A reclamat că barza îi murdărea acoperişul casei, îi murdărea ce scotea prin curte şi a făcut toate demersurile necesare pentru a obţine ordinul Ministrului Mediului", au declarat reprezentanţii Protecţiei Mediului din Olt.

Astfel, prin Ordinul nr. 500/2021 pentru aprobarea relocării unui cuib de barză (Ciconia ciconia) de pe raza localităţii Balşse s-a aprobat "relocarea unui cuib de barză (Ciconia ciconia) din localitatea Balş, judeţul Olt, în vecinătatea locului unde se află actualul cuib, pe o platformă artificială construită de RENEL Olt".

Cuibul a fost mutat în ziua de 25 martie de către personal tehnic de specialitate, în prezenţa unui reprezentant al Agenţiei pentru Protecţia Mediului. Operaţiunea a durat câteva ore.

cuib de barza

Locul unde a fost mutat cuibul Foto A.P.

Dacă acest cuib ar fi fost mutat fără ordonul Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, România risca să fie sancţionată de Uniunea Europeană care interzice intervenţia umană asupra habitatului acestor specii protejate prin lege.

Vă recomandăm să citiţi şi:

O treime din produsele alimentare din UE sunt fabricate în dublu standard

 

Cum fac autorităţile economii la buget pe spinarea copiilor

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite