Criza îi sperie pe slătinenii dornici de divorţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problemele socio-economice îngreunează finalizarea oficială a căsătoriilor. În prima jumătate a anului doar 13 cupluri din Slatina au cerut divorţul pe cale administrativă.

Criza economică afectează viaţa cuplurilor din Slatina care vor să pună punct relaţiei. Cel puţin aceasta este concluzia care reiese din cifrele Biroului de Stare Civilă din cadrul Primăriei Slatina. Potrivit informaţiilor furnizate de Mihaela Stana, purtător de cuvânt al primăriei slătinene, în cele şase luni ale anului în curs numai 13 cupluri s-au adresat instituţiei menţionate solicitând divorţul pe cale administrativă.
“Dintre cele 13 cupluri care s-au adresat Primăriei Slatina pentru a cere divorţul pe cale administrativă, procedura s-a finalizat pentru şapte dintre acestea, restul fiind în diferite faze. Menţionăm că, până în luna februarie a acestui an, primăria (Slatina, n.a.) nu percepea nicio taxă cuplurilor care au solicitat divorţul pe cale administrativă”, a declarat Stana. Aceasta a precizat că taxa de divorţ a apărut în urma aprobării HCL nr. 37 din 25 februarie şi a intrat în vigoare de la 1 martie. Divorţul pe cale administrativă este preferat de cei care decis să se despartă amiabil şi care în timpul căsătoriei nu au avut niciun copil minor.

Chichiţe avocăţeşti la divorţ

Cele şapte perechi au şi intrat în posesia deciziei de divorţ fãrã a mai fi nevoie de ajutorul unui avocat sau de luni întregi pentru a-şi putea lua “rămas-bun”. A trebuit doar ca cei doi soţi să se înteleagă asupra numelui pe care îl vor purta ulterior, să nu aibă copii minori în întreţinere şi ca niciunul dintre ei să nu fie pus sub interdicţie. Aşa cum prevede Legea nr. 202/2010, certificatul de divorţ le-a fost înmânat celor doi dacă, după 30 de zile de la depunerea actelor şi a declaraţiei prin care notifică intenţia de a divorţa, şi-au menţinut decizia şi au completat încă o declaraţie prin care au continuat acţiunea de divorţ administrativ.
De menţionat că taxa nu se restituie în situaţia în care dosarul se clasează, se respinge sau în alte situaţii în care nu se finalizează procedura de divorţ pe cale administrativă.

“Voiam să divorţăm din ianuarie”

Iuliana Marcu se numără printre cei care sunt nevoiţi să aştepte vremuri mai bune pentru a se vedea divorţată. “Eu locuiesc cu părinţii mei după mai multe conflicte verbale şi nu numai cu soţul meu. Voiam să divorţăm din ianuarie, dar am tot amânat din cauza banilor şi iată că am ajuns în iulie tot măritată cu cel cu care nu mai sunt, practic, de câteva luni”, spune aceasta, bugetară cu 700 de lei.
De menţionat că 249 de cupluri din Slatina au decis să divorţeze în instanţă din cauza diverselor probleme pe care le-au avut de împărţit. În acest sens ei au apelat la avocaţi.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite