Jurnalista Emilia Şercan: „Am fost ameninţată cu moartea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emilia Şercan FOTO news.ro
Emilia Şercan FOTO news.ro

Jurnalista Emilia Şercan, cunoscută pentru anchetele privind plagiatele în rândul înalţilor demnitari şi al conducerii unor instituţii de învăţământ, cel mai recent la Academia de Poliţie, a anunţat că a primit ameninţări cu moartea şi că a depus plângere la poliţie.

UPDATE ActiveWatch şi RSF, scrisoare către Ioan Buda şi Carmen Dan privind ameninţările primite de jurnalista Emilia Şercan

Emilia Şercan a publicat pe Facebook mesajul de ameninţare pe care l-a primit, precizând că a cenzurat o parte din conţinut pentru a-i proteja pe cei dragi ei. Jurnalista susţine că ameninţarea vine în contextul în care în ultima perioadă a publicat mai multe informaţii compromiţătoare despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliţie, instituţie aflată în subordinea Ministerului de Intene. 

„Luni seara, la ora 21.05, am primit un mesaj de ameninţare cu moartea. Mesajul vine în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informaţii despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliţie, instituţie aflată în subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale erau în pregătire. De patru ani scriu aproape exclusiv despre tezele de doctorat plagiate ale unor oficiali ai statului, unii dintre cei mai puternici oameni din România fiind subiectul dezvăluirilor mele. Anchetele despre tezele de doctorat plagiate au expus o cutremurătoare reţea de complicităţi, putere, influenţă şi bani construită pe impostură la cel mai înalt nivel al instituţiilor statului. Până acum am fost înjurată, intimidată, urmărită, s-a încercat compromiterea mea, însă de data asta s-a trecut la un alt nivel“, a scris Emilia Şercan pe pagina personală de Facebook. 

Emilia Şercan a anunţat şi că a depus plângere la poliţie, potrivit news.ro. „Am încercat să îmi explic de ce am primit aceste ameninţări: dezvăluirile legate despre Academia de Poliţie, aşa cum am scris în penultima mea anchetă publicată pe PressOne, riscă să lase instituţia fără o bună parte dintre profesorii care au doctoratele susţinute acolo şi care, cel mai probabil, sunt şi ele plagiate. Pentru un profesor, o teză de doctorat plagiată înseamnă încheierea carierei academice. Conţinutul mesajului sugerează că ameninţarea este legată de subiectele la care lucrez acum“, precizează Emilia Şercan.

Ea mai spune şi că ministrul de Interne, Carmen Dan, şi şeful IGPR, Ioan Buda, au fost informaţi despre ameninţările pe care le-a primit.

„De nenumărate ori mi s-a spus în aceşti ani că am curaj, iar replica mea, spusă în glumă, a fost că nu ştiu dacă este curaj sau inconştienţă. Un jurnalist nu trebuie să îşi pună vreodată problema în termeni de curaj sau frică, ci în termeni de adevăr şi interes public, singurele lucruri pe care trebuie să le slujească. Iar atâta timp cât adevărul este de partea lui nu trebuie să îi fie frică de nimeni şi de nimic“, mai scrie Emilia Şercan.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite