Cel mai „scump“ 1 Mai. Record de amenzi în 24 ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii din Olt au aplicat amenzi de peste 250.000 lei doar pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie
Poliţiştii din Olt au aplicat amenzi de peste 250.000 lei doar pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie

Ieşirea din casă fără un motiv întemeiat, de 1 Mai, i-a costat mult pe olteni, poliţiştii raportând în ultimele 24 ore un cuantum total record al amenzilor .

În ultimele 24 ore poliţiştii au verificat 1.250 persoane, în această cifră intrând atât persoanele izolate şi carantinate, cât şi persoanele care s-au încumetat să părăsească domiciliul. Doar pentru nerespectarea măsurilor privind restricţionarea circulaţiei impuse pe perioada stării de urgenţă au fost aplicate amenzi de peste 250.000 lei. E drept, aproape o treime din valoare se regăseşte în amenzile aplicate tinerilor din Osica de Sus care au transmis pe Facebook petrecerea organizată ieri într-o pădurice din apropiere., conform anumitor date situată chiar în spatele curţii unuia dintre ei. Poliţiştii, invitaţi, de altfel, de petrecăreţi la grătar, i-au identificat pe tineri şi i-au amendat pe nouă dintre aceştia, suma totală ridicându-se la 80.000 lei.

Amenzile aplicate în ultimele 24 ore depăşesc chiar recordul înregistrat în sâmbăta dinaintea Paştelui, când oltenii încă mai alergau să facă aprovizionarea, şi în prima zi de Paşte. Atunci, în 48 de ore, în Olt s-au aplicat amenzi în valoare totală de 315.000 lei.

„În ultimele 24 de ore, peste 550 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, au efectuat controale şi verificări, au fost angrenaţi în activităţi de fluidizare a traficului rutier şi însoţire a unor autoturisme spre centrele de carantină şi au asigurat paza locaţiilor de carantinare. 

Astfel, au fost efectuate peste 1250 de verificări privind modul în care cetăţenii respectă măsura izolării/carantinării instituţionalizate, respectiv măsura privind restricţionarea circulaţiei pe perioada stării de urgenţă.

În urma activităţilor de verificare desfăşurate, în intervalul de referinţă, au fost aplicate 112 sancţiuni contravenţionale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, în valoare totală de 253.000 lei“, au transmis reprezentanţii Prefecturii Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite