„Bercea Mondial” a scăpat de un dosar penal. Tribunalul Olt a decis încetarea procesului

0
Publicat:

Sandu Anghel, cunoscut drept „Bercea Mondial”, a scăpat de un proces în care era judecat de către Tribunalul Olt pentru mai multe fapte penale, printre care evaziune fiscală și constituire a unui grup infracțional organizat.

Bercea a scăpat în ultimii ani de mai multe dosare FOTO: arhiva
Bercea a scăpat în ultimii ani de mai multe dosare FOTO: arhiva

Tribunalul Olt a decis încetarea procesului penal pentru că faptele s-au prescris, în cauza în care Sandu Anghel era judecat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani. Alături de el sunt  inculpaţi alți 17  membri ai familiei sale şi apropiaţi, printre ei soţia, un fiu, o fiică, un ginere. Hotărârea, care poate fi atacată cu apel, a fost luată miercuri, 19 aprilie 2023.

Tribunalul Olt s-a pronunţat în cauză miercuri, 19 aprilie, iar hotărârea poate fi atacată cu apel.

Printre inculpaţi sunt mai mulţi membri ai familiei lui Sandu Anghel, printre care şi soţia, un fiu, o fiică, un ginere.

Instanța a încetat procesul și față de celelalte persoane inculpate alături de Sandu Anghel. 

Sandu Anghel şi soţia sa au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, în anul 2014, împreună cu alţi doi inculpaţi - Marian Chitea şi Sergiu Dănişor -pentru că în perioada 2007 - 2011, cei patru ar fi constituit un grup infracţional organizat în scop de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani, scrie Agerpres.

Conform rechizitoriului, Bercea Mondial şi apropiaţii săi ar fi derulat, prin intermediul firmei SC Topcad Construct SRL Slatina, administrată în perioada respectivă de Marian Chitea şi Sergiu Dănişor, mai multe tranzacţii ilegale cu autoturisme, şi tranzacţii de bunuri mobile şi imobile la preţuri supraevaluate.

Bercea nu a scăpat de plata prejudiciului

Deși Sandu Anghel scapă de proces, Tribunalul Olt nu l-a iertat și de plata prejudiciului calculat de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt. Sunt peste 1,6 milioane lei de plată în sarcina firmei prin care s-ar fi derulat tranzacţii cu autoturisme şi imobile, în solidar cu administratorii din perioada în care ar fi fost săvârşite infracţiunile de evaziune fiscală şi cu alţi inculpaţi din cauză.

Instanța a dispus și confiscarea altor sume de bani de la inculpați, cea mai mare sumă revenindu-i tot lui Sandu Anghel, de la care ar trebui să se confiște aproape 1 milion lei. 

Bercea Mondial a devenit cunoscut la nivelul întregii țări odată cu apropierea de familia fostului președinte Traian Băsescu. Fratele fostului președinte al României, Mircea Băsescu, a fost implicat și condamnat într-un dosar  în care a fost acuzat că primit din partea familiei lui Sandu Anghel importante sume de bani pentru a-l scăpa pe așa-zisul om de afaceri de arest. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite