Bărbat cu handicap, ars de viu într-un incendiu în comuna Tufeni-Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tragedie petrecută azi-noapte, în comuna Tufeni din judeţul Olt, s-a soldat cu decesul unei persoane cu handicap locomotor. Un incendiu izbucnit în miezul nopţii la locuinţa unui sătean s-a soldat nu doar cu distrugerea totală a casei, dar a curmat şi viaţa unui bărbat imobilizat la pat. Ghinionul a făcut ca acesta să se afle singur în casă la momentul tragediei, persoana cu care locuia fiind plecată.

Cei care au intervenit la faţa locului au fost pompierii Detaşamentului Slatina din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt. Aceştia au ajuns la locul incendiului în jurul orei 02.30 cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă pentru a stinge un incendiu izbucnit la o locuinţa din localitatea menţionată – comuna Tufeni.

Ajunşi la locul intervenţiei, militarii au găsit în flăcări acoperişul locuinţei, dar şi bunurile din două camere de locuit ale casei. Din nefericire, înainte de sosirea pompierilor la faţa locului, cetăţenii au scos din locuinţa cuprinsă de flăcări cadavrul lui Vasile A., în vârstă de 70 de ani. Bărbatul, cunoscut cu deficienţe locomotorii, a fost găsit în dormitorul locuinţei, cel mai probabil intoxicat cu monoxid de carbon. Din declaraţiile vecinilor, acesta locuia împreună cu o femeie, aceasta fiind plecată din localitate la momentul izbucnirii incendiului.

“În urma incendiului au ars: o parte din tavanul casei, mobilierul din două camere de locuit, tâmplăria din lemn, două uşi, materiale textile şi toate obiectele electronice şi electrocasnice aflate în cele două încăperi. Cauza probabilă a incendiului este coşul de fum deteriorate”, a declarat plutonier Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite