Amenzi pe bandă rulantă pentru ilegalităţi în domeniul panificaţiei la Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii olteni continuă să descopere nereguli în sectorul panificaţiei... (FOTO: Mugurel Manea)
Poliţiştii olteni continuă să descopere nereguli în sectorul panificaţiei... (FOTO: Mugurel Manea)

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Olt a continuat şi în cursul săptămânii care tocmai s-a încheiat seria controalelor pe linia descoperirii ilegalităţilor în domeniul panificaţiei. O veritabilă „armada” de poliţişti din aproape toate structurile instituţiei a fost pusă în mişcare în întreg judeţul, iar neregulile au apărut şi de această dată pe bandă rulantă.

Spre deosebire de acţiunile de acum două săptămâni, când Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Olt a aruncat în lupta contra încălcării legislaţiei panificaţiei un total de 340 de angajaţi, în săptămâna care tocmai s-a încheiat au fost angrenate şi mai multe efective - 410 poliţişti pentru aceeaşi acţiune. Aceştia au provenit din mai toate structurile IPJ Olt: Investigarea Fraudelor, Ordine Publică, Poliţia Rutieră Poliţia Transporturi.

Astfel, în intervalul de timp menţionat au fost efectuate 672 de controale, dintre care 141 la societăţi comerciale, 39 la persoane fizice, fiind verificate şi 492 mijloace de transport. În cadrul raziei au fost constatate două infracţiuni, dintre care una prevăzută de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale - de comiterea cărora sunt suspectate două persoane. De asemenea, au fost aplicate 427 sancţiuni contravenţionale, dintre care 28 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Valoarea totală a amenzilor aplicate săptămâna trecută s-a ridicat la 79.360 lei numai pentru abaterile privind prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. De precizat că valoarea bunurilor confiscate este de 12.444 lei.

“Reamintim faptul că, începând cu 1 septembrie, se desfăşoară astfel de acţiuni strict în domeniul transportului, producerii, depozitării, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. Sunt verificate atât actele care însoţesc transporturile cu privire la concordanţa datelor înscrise în ele, existenţa firmelor menţionate în documente, precum şi evidenţierea în actele contabile ale societăţilor comerciale a tranzacţiilor efectuate, de la producător la beneficiarul final”, a afirmat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Depistaţi cu pâine “ilegală”

Printre cei depistaţi în neregulă pentru faptul că încălcau legislaţie în domeniul panificaţiei se evidenţiază şi trei bărbaţi care transportau ilegal produse de panificaţie în diverse puncte din judeţ. Astfel, poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Găneasa au depistat, pe raza comunei Grădinari, doi bărbaţi - angajaţi ai unor societăţi comerciale din Drăgaşani, şi încă o persoană, angajat al unei firme din localitatea Ştefăneşti, judeţul Vâlcea, care transportau - cu autoutilitare, în comuna Grădinari, produse de panificaţie fără a avea documente de provenienţă pentru întreaga cantitate transportată. Cei în cauză au fost amendaţi individual cu 1.000 lei, iar marfa pe care o aveau asupra lor a fost confiscată.

Totodată, poliţiştii din comuna Vitomireşti au depistat, pe raza localităţii, un bărbat, angajat al unei societăţi comerciale tot din Drăgăşani, care transporta cu autoutilitara produse de panificaţie fără a avea niciun fel de documente de provenienţă pentru marfa transportată. Şi aceasta a fost amendat cu 1.000 lei, iar produsele de panificaţie au fost confiscate.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite