Au fost aleşi angajaţii Direcţiei Finanţelor Publice Olt care-şi păstrează slujbele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Direcţia Generală a Finanţelor Publice Olt... (FOTO: Mugurel Manea)
Direcţia Generală a Finanţelor Publice Olt... (FOTO: Mugurel Manea)

Prima parte a coşmarului ce străbate instituţia Direcţiei Finanţelor Publice Olt, rebotezată Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt, s-a terminat. Marţi – 27 august, a avut loc ultima probă a concursului pentru ocuparea celor 29 de posturi declarate vacante pentru a fi ocupate de către finanţiştii ce au primit preavize de concediere în urma reorganizării instituţiei. Urmează partea a doua a calvarului pentru cei rămaşi “pe dinafară”.

În urma ultimei probe a concursului desfăşurat marţi – 27 august, la “cartierul general” al Direcţiei Finanţelor Publice Olt din Slatina, respectiv interviul, au fost selectaţi cei 29 de angajaţi ai instituţiei care îşi vor continua aici serviciul. Aceştia fost aleşi dintr-un număr total de 61 de salariaţi care rămăseseră, după proba scrisă, în cursa pentru ocuparea locurilor vacante la nivelul structurilor fiscale de la nivelul judeţului Olt. Rezultatele au fost afişate la sediul instituţiei din Slatina.

“Concursul pentru ocuparea posturilor declarate vacante în structurile fiscale din judeţ pentru a fi ocupate în vederea reorganizării instituţiei s-a încheiat oficial ieri (marţi – 27 august, n.a.), cu ultima probă ce a constat într-un interviu specific funcţiei respective. Rămâne de văzut acum ce se va întâmpla cu restul de 30 de angajaţi ai instituţiei care au primit preavize şi nu au reuşit să promoveze concursul respectiv”, a precizat Mihaela Marinescu, purtător de cuvânt al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt.

Reamintim că, la începutul lunii, nu mai puţin de 202 din totalul de 470 salariaţi ai instituţiei au primit pe birou preavize de concediere, dată fiind decizia conducerii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală de a reorganiza Fiscul. Odată cu neagra veste s-a comunicat angajaţilor că, pentru a veni în ajutorul lor, vor fi scoase la concurs o serie de posturi, dar că nu acestea nu vor fi suficiente pentru toţi. Astfel, la nivelul Oltului, au fost anunţate disponibile un număr de 150 de posturi, dintre care 121 au rămas ocupate deoarece au avut doar câte un singur candidat.

Restul de aproape 30 de posturi au fost scoase la concursul derulat în ultima săptămână şi care s-a încheiat marţi – 27 august. Au rămas, totuşi, pe dinafară, aproximativ 30 de finanţişti, care, se pare, vor îngroşa rândurile şomerilor. De menţionat că o parte dintre salariaţii Fiscului de la Olt au participat şi la concursul organizat de Regionala Fiscală Dolj.

Ultima speranţă a finanţiştilor rămâne zvonul care circulă prin instituţiile de profil din toată ţara potrivit căruia, în perioada imediat următoare derulării concursului, este posibil să aibă loc o redistribuire a funcţiilor după reaşezarea posturilor.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite