Ai ratat admiterea la colegiul militar? Află cum te poţi transfera în clasa a X-a sau în clasa XI-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sunt disponibile zeci de locuri în clasa a X-a, respectiv în clasa a XI-a, în cinci colegii militare din ţară FOTO: Facebook/Recrutare MApN
Sunt disponibile zeci de locuri în clasa a X-a, respectiv în clasa a XI-a, în cinci colegii militare din ţară FOTO: Facebook/Recrutare MApN

Ministerul Apărării Naţionale a făcut publică metodologia de transfer de la liceul teoretic la un colegiu militar, astfel că elevii care au visul de a absolvi un liceu cu acest profil mai au o şansă. Locurile sunt limitate.

Transferul elevilor în colegiile militare se poate face de către absolvenţii claselor a IX-a, respectiv a X-a din liceele civile, după parcurgea unei proceduri care presupune pe de o parte îndeplinirea anumitor condiţii, iar pe de alta, trecerea cu bine a  unor probe de selecţie.

Locurile, disponibile în cele cinci colegii militare din ţară (Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc, Contsanţa şi Craiova), sunt limitate: 13 locuri în clasa a X-a şi 18 locuri în clasa a XI-a, astfel: 

• CNM “Mihai Viteazul”, Alba Iulia
- 4 locuri în clasa a X-a

• CNM “Dimitrie Cantemir”, Breaza:
- 1 loc în clasa a X-a
- 1 loc în clasa a XI-a

• CNM “Ştefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc:
- 1 loc în clasa a XI-a

• CNM “Alexandru Ioan Cuza”, Constanţa:
- 7 locuri în clasa a X-a
- 14 locuri în clasa a XI-a

• CNM “Tudor Vladimirescu”, Craiova:
- 1 loc în clasa a X-a
- 2 locuri în clasa a XI-a

Cei care vor să ajungă la un colegiul militar ar trebui să se grăbească deoarece etapele din calendarul de transfer deja se derulează. Locurile libere au fost publicate la finele lunii iunie, iar până pe 30 iulie se aşteaptă depunerea dosarelor de transfer. 

În perioada 23-31 august sunt programate probele de selecţie, iar în primele zile din seprtembrie se vor susţine diferenţele.
Toate informaţiile despre transferul elevilor din liceele civile în colegiile militare le regăsiţi în postarea MApN de mai jos.

Vă recomandăm şi:

Cum intri la facultate în 2021: Ce universităţi organizează încă sesiuni de admitere online şi unde contează media de la Bac

Se caută tineri care vor să urmeze o carieră de jandarm

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite