UPDATE 400 de oameni au fost evacuaţi din Aeroportul din Sibiu din cauza unui spray

0
Publicat:
Ultima actualizare:
aeroport sibiu

Aproximativ 400 de persoane au fost evacuate joi seara, în jurul orei 17:20 din Aeroportul Internaţional Sibiu. Din primele informaţii ar fi vorba despre răspândirea unei substanţe necunoscute, iar după cercetările efectuate la faţa locului, s-a dovedit că mirosul înţepător era din cauza unui spray.

UPDATE 19.33 Aeroportul Sibiu a fost redeschis, activitatea fiind reluată după aproximativ două ore. 

Cinci curse vor decola cu întârziere: zborurile către Basel, Antalya, două curse către Munchen şi una către Londra, fiind afectaţi aproximativ 650 de pasageri.

UPDATE 18:20 Cei aproximativ 400 de oameni care se aflau în Aeroportul Internaţional Sibiu au fost evacuaţi din cauza unui spray. Potrivit ISU Sibiu, care a revenit cu detalii de la faţa locului, la aeroport s-au deplasat echipaje de pompieri cu autospeciale de intervenţie şi ambulanţe SMURD. Echipa CBRN (de Cercetare Chimică, Bacteriologică, Radiologică şi Nucleară) a prelevat probe de aer, în vederea identificării substanţei. 

„A fost găsit un sprey cu substanţă care provoca iritaţii, presiune la nivelul căilor respiratorii şi ochilor. Împreună cu instituţiile cu rol în gestionarea unor astfel de situaţii, ISU Sibiu a luat măsura evacuării persoanelor din aeroport. Nicio persoană nu are nevoie de îngrijiri medicale. După identificarea substanţei, activitatea va fi reluată în aeroport” - a transmis Ramona Nistor, purtătoarea de cuvânt a instituţiei.

ISU Sibiu a precizat că sprey-ul a fost găsit de către lucrătorii Poliţiei Transporturi Sibiu „într-un container”, mai exact într-o cutie pentru depozitarea obiectelor interzise zborului.

UPDATE 18:00: ISU Sibiu transmite că au fost prelevate probe de aer în vederea identificării substanţei de către pompieri, acestea fiind introduse în aparatul din dotarea autospecialei.

isu sibiu intervine la aeroport sibiu

---

„Din primele informaţii, se pare că este vorba despre o substanţă necunoscută emanată în aeroport. Intervine Detasamentul Sibiu cu autospeciale de intervenţie pentru cercetarea şi identificarea substanţei”, anunţă ISU Sibiu.

Instituţia a precizat că nu sunt victime.

Imagine indisponibilă
SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite