Un motociclist polonez s-a accidentat în munți la Red Bull Romaniacs 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taddy Blazusiak a alunecat ieri pe o urcare și s-a accident la umăr fiindu-i imposibil să mai continuie azi acest raliu hard enduro.

CITIȚI ȘI:

Dani Oțil a rămas fără benzină la motocicletă la Romaniacs

Birch câștigă Prologul pe o ploaie torețială în fața a 6.000 de spectatori (FOTO)

VIDEO – Riderii de la Red Bull Romaniacs s-au ”încălzit” în Dealul Gușteriței

Ploaia a făcut ieri și prima victimă din rândul piloților de la clasa PRO. Taddy Blazusiak a alunecat pe o urcare și s-a accident la umăr fiindu-i imposibil să mai continuie acest raliu hard enduro. Polonezul se afla pe locul trei după Prolog și deși era la prima sa competiție, unde era nevoit să se orienteze după GPS, era unul din favoriții la victorie.

În această dimineață, concurenții au pornit din Petroșani, pe la lacul Oașa, prin județul Alba, finișul zilei fiind în Săliște. Fără  nicio îndoială, vedeta zilei a fost britanicul Graham Jarvis. Câștigător al primei zile de concurs, Jarvis a avut un parcurs foarte slab în cea de-a doua zi de concurs. A pierdut foarte multe ore pe drum între județul Sibiu și județul Hunedoara și a ajuns ca la finalul zilei II să nu se regăsească nici măcar între primii opt concurenți, ceea ce face ca șansele sale la un loc în top III să fie doar teoretice.
 

Greu pentru favoriți
Favoriții cursei, Andreas Lettenbichler și Chris Birch au avut parcursuri diametral opuse. La finalul zilei II, Birch avea un avans de 50 de minute în fața lui Lettenbichler însă distanța s-a micșorat considerabil la finalul acestei zile. Germanul a forțat dar în același timp a păstrat și o doză de prudență, conștient fiind că Jarvis nu reprezintă o amenințare iar Paul Bolton are prea mult de recuperat ca să îl amenințe. Așa că s-a mulțumit cu locul II la finalul zilei și se pregătește pentru asaltul final din ultima zi de concurs. De cealaltă parte, Birch a căzut victimă defecțiunilor motocicletei. Sistemul electric al KTM-ului condus de neo-zeelandez s-a defectat chiar înaintea unei ascensiuni periculoase, situată, din fericire pentru el, aproape de service-point. Chiar și în aceste condiții, Birch a pierdut aproape o jumătate de oră reparând motocicleta. Locul III al zilei de astăzi a fost ocupat de un alt britanic, Paul Bolton, care se situează pe locul III și în clasamentul general.

image
image

Finish în Piața Mică
Mâine, în ultima zi de Red Bull Romaniacs, riderii vor trebui să înfrunte furia Oltului. Va fi o zi cu traseu scurt, dar extrem de dificil, în care vor traversa Oltul, vor urca pereți aproape verticali ai unei cariere și vor tura motoarele la maxim pentru a ajunge primii în finișul din Piața Mică.
Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite