Un milion de euro transferaţi în străinătate, cu un buletin fals. Trupele speciale l-au reţinut pe suspect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 48 de ani din Sibiu a fost reţinut, astăzi, în urma unor descinderi de amploare ale trupelor speciale din Poliţie în Cisnădie. Sibianul este suspectat că a reuşit să transfere 1 milion de euro cu ajutorul unor documente false.

Numeroase efective de trupe speciale au asigurat, în dimineaţa zilei de miercuri, percheziţiile şi anchetele derulate de poliţiştii sibieni din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale într-un dosar care îl vizează pe Marcel Muşat, cunoscut în Cisnădie şi ca proprietar al restaurantului ”La Boier”, relatează  Turnul Sfatului.
 

Potrivit informaţiilor obţinute de Turnul Sfatului, Marcel Muşat ar fi falsificat la finele anului trecut un act de identitate. Cu ajutorul acestui act de identitate fals, a mers la o unitate bancară şi i-a convins pe angajaţii acesteia că el este persoana din cartea de identitate şi că doreşte să transfere sume de bani în străinătate. În acest fel, la finele lunii noiembrie a anului trecut, Marcel Muşat a reuşit să transfere într-un cont din străinătate aproximativ un milion de euro.

Mai mult, Marcel Muşat şi-a scos şi noi carduri bancare folosindu-se de identitatea falsă, carduri cu ajutorul cărora a scos de la diferite ATM-uri aproape 18.000 de lei.

Suspectul a fost reţinut

Din datele obţinute de Turnul Sfatului, Marcel Muşat a fost reţinut de către autorităţi. Bărbatul este cunoscut în Cisnădie tot din cauza unor fraude cu ATM-uri în străinătate.

Suspectul, în vârstă de  48 de ani, a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat în cursul zilei de mâine Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu cu propunere de arestare preventivă, transmit reprezentanţii IPJ Sibiu.

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos (art. 250 alin. 1 şi 2 din Codul Penal), acces ilegal la un sistem informatic (art. 360 alin. 1, 2 şi 3 din Codul Penal), fals în înscrisuri sub semnătură privată (art. 322 alin. 1 Cod penal) şi fals privind identitatea (art. 327 alin. 1 şi 2 Cod penal), se mai arată într-un comunicat de presă.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite