Ultima zi în care cei mai renumiţi fierari fac demonstraţii în Muzeul din Dumbravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spre sfârşitul acestei săptămâni, cei mai mari meşteri fierari din Mărginimea Sibiului se întâlnesc în muzeul din Dumbrava.

CITEŞTE ŞI:

Sute de copii din toată ţara învie Muzeul Satului din Sibiu

Azi începe Târgul Mărginimii, la Shopping City Sibiu

Paradă şi sute de participanţi la Festivalul Medieval „Cetăţi Transilvane” din Sibiu

Complexul Naţional Muzeal Astra, în colaborare cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti a organizat în săptămâna care tocmai se încheie, la Sibiu, în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA din Dumbrava Sibiului, demonstraţii de fierărie tradiţională făcute fie de studenţi fie de meşteri adevăraţi. Sibienii îi mai pot vedea încă din această dimineaţă începând cu orele 10.00, atelierele susţinute de studenţii Facultăţii de arhitectură, l-a care de ieri s-au alăturat cei mai renumiţi fierari din zona Sibiului. În total, zece meşteri fierari îşi etalează până duminică după amiază,  tehnicile în muzeu.

Mergeţi să-i vedeţi

“Într-o perioadă în care, aşa cum se întâmplă în fiecare an, Muzeul ASTRA promovează meşteşugurile artistice tradiţionale, oferind, prin intermediul celor mai talentaţi copii din ţară, demonstraţii practice din cele mai reprezentative meşteşuguri româneşti, atelierul de fierărie tradiţională vine să completeze cum nu se poate mai bine oferta educaţională a acestei veri”, spune Ovidiu Baron, purtătorul de cuvânt al muzeului sibian. Demonstraţiile de azi se vor desfăşura în zona fierăriilor Măneşti - Fundu Moldovei.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite