Sibiu: Miniştrii de agricultură ai Europei vin la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna viitoare Sibiul va deveni capitala europeană a agriculturii, 220 de oficiali europeni fiind aşteptaţi în oraşul de pe malul Cibinului.

Peste 200 de miniştri şi reprezentanţi ai ministerelor de agricultură din 26 de ţări ale Uniunii Europene vor veni la Sibiu, săptămâna viitoare, pentru o întâlnire pe agenda oficială a Comisiei Europene, dedicată agriculturii de subzistenţă.

Alături de aceştia, la Sibiu au mai confirmat prezenţa comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, Jose Manuel Sousa Uva, directorul Comisiei de Agricultură al Comisiei Europene şi Mihail Dumitru, ministrul agriculturii din România. În total, 220 de înalţi oficiali vor participa la seminarul „Agricultura de semi-subzistenţă în Uniunea Europeană: situaţia actuală şi previziuni”, găzduit de Hotel Ramada din Sibiu.

Prezenţa la Sibiu a oficialilor nu se va rezuma doar la dezbateri şi discuţii, ci va avea şi o latură turistică. Experţii în agricultură vor vizita câteva sate din Mărginimea Sibiu, cetatea de la Cisnădioara, şi ferma Horticola din satul Seviş. „Vizita se va încheia în Dumbrava Sibiului cu o masă câmpenească pentru toţi invitaţii”, a declarat Gheorghe Budrala, directorul DADR Sibiu. Simpozionul se va desfăşura între 21 şi 23 aprilie.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite