Sibiu: din 38 de sirene de alarmare publică, cinci s-au defectat în timpul exerciţiului. Alte două erau deja stricate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din două cartiere ale municipiului Sibiu n-au avut cum să mai audă sirenele în cursul dimineţii de joi, când a fost programat exerciţiul de alarmare publică în cadrul unei campanii organizată la nivel naţional.

Desfăşurat timp de două ore, cu începere de la 10:00, exerciţiul de alarmare publică desfăşurat sub coordonarea Inspectoratului pentru situaţii de urgenţă Sibiu a scos la iveală că un posibil dezastru ar fi lăsat fără avertizare sonoră o parte a oraşului de pe Cibin. „La nivelul Municipiului Sibiu, din totalul de 38 de mijloace de alarmare, două au fost în proces de reparaţie, înainte de începerea exerciţiului, iar alte cinci s-au defectat pe timpul exerciţiului“, informează reprezentanţii ISU Sibiu. Cele cinci sirene care s-au defectat sunt situate în două cartiere mărginaşe ale oraşului, Turnişor şi, respectiv, Lazaret.

În celălalt municipiu al judeţului Sibiu, Mediaş, din cele 16 sirene una singură a fost nefuncţională. În rest, primarii din celelalte oraşe şi comune ale judeţului au raportat celor de la ISU că sirenele au funcţionat corespunzător. Potrivit ISU, sirenele care nu funcţionează vor fi reparate de către primării.

Fără adăpostire

Simularea realizată de ISU Sibiu în cursul zilei de joi dimineaţa nu a inclus, însă, şi exerciţii de adăpostire în buncăre. Potrivit autorităţilor, în municipiul Sibiu există 40 de buncăre care pot fi folosite în caz de urgenţă, alături de alte peste 77.000 de spaţii de adăpostire de la subsolurile blocurilor. Unul din cele mai mari astfel de buncăre, aflat la subsolul complexului Dioda din Sibiu, a fost transformat în ultimii ani în spaţii de depozitare a arhivelor de către instituţiile publice care funcţionează în respectivul complex.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite