Sibienii care îşi plătesc impozitele integral până la sfârşitul lunii martie au 10 la sută reducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taxele si impozitele cresc la Sibiu - Foto Arhiva
Taxele si impozitele cresc la Sibiu - Foto Arhiva

Hotărârea care prevede corelarea taxelor şi impozitelor locale cu rata inflaţiei a fost aprobată miercuri la Sibiu, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local.

Impozitele şi taxele locale cresc în acest an la Sibiu cu 16,05 la sută. Potrivit proiectului de hotărâre aprobat miercuri la Sibiu, vor creşte impozitele pe clădiri şi terenuri, în schimb rămân neschimbate impozitele pe autovehicule. 

Hotărârea a fost aprobată cu o modificare, în urma unui amendament propus de consilierul PSD Ioan Stroie. Astfel, sibienii care îşi achită taxele şi impozitele pe tot anul până la sfârşitul lunii martie vor plăti mai puţin cu 10 la sută şi nu cu 5 la sută ca până acum. 

Ultima corelare a taxelor şi impozitelor locale cu rata inflaţiei a avut loc în anul 2009 la Sibiu, iar încasarea taxelor şi impozitelor din acest an se face la Primărie începând cu 15 ianuarie. 

Chiar dacă sunt deschise din 3 ianuarie, ghişeele direcţiei fiscale nu încasează până atunci decât taxe şi impozite fără debit, cum ar fi amenzi sau taxe pentru emiterea cărţii de identitate.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA NOILE TAXE ŞI IMPOZITE LOCALE DE LA SIBIU, CONFORM PROIECTULUI DE HOTĂRÂRE DE CONSILIU LOCAL

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite