Serviciul Şcoli şi o parte a Serviciului de Administrare a Domeniului Public se mută pe Turnului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea a finalizat la sfârşitul anului trecut reabilitarea unui imobil situat în centrul istoric, pe strada Turnului, nr. 4. Dată fiind localizarea acestuia în zona istorică, lucrările de reabilitare au fost foarte complexe şi de o mai lungă durată.

Lucrările au început în martie 2009 şi au presupus subzidiri, reparaţii ale tencuielilor, crearea de centuri, refacerea completă a şarpantei, amenajarea de noi reţele de utilităţi, înlocuirea tâmplăriei, zugrăveli, compartimentări şi refacerea bolţilor. Valoarea totală a acestora a fost de 2.361.658,77 lei, iar executantul, SC Sinecon SA, a fost selectat în urma unei proceduri de achiziţie.

Clădirea a funcţionat iniţial ca unitate locativă, dar prin aceste lucrări va primi în următoarele luni o nouă utilitate, cea de birouri. Demisolul în suprafaţă de 95 de metri pătraţi şi mansarda cu o suprafaţă de aproape 110 metri pătraţi vor fi folosite de Serviciul de Administrare a Domeniului Public. Parterul, cu o suprafaţă de 170 de metri pătraţi unde au fost create şase birouri, va fi utilizat de Serviciul de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat.

Serviciul de Administrare a Domeniului Public a mutat deja aici birourile inspectorilor de teren, iar casieria şi birourile administrative vor rămâne la adresa prezentă, în Piaţa Mică, nr. 22. Serviciul de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat se va muta în aproximativ două luni.

Pe lângă acest imobil de pe strada Turnului, municipalitatea a prevăzut lucrări de reabilitare şi pentru imobilele din Piaţa Mică nr. 22 (faza de proiectare) şi nr. 25 unde deja lucrările au început în toamna anului trecut. S-au finalizat aici subzidirile fundaţiilor şi s-a început consolidarea pereţilor şi planşeelor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe  fotografia de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

image
SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite