O comună ia faţa Sibiului în topul impozitului pe venit mediu pe locuitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şelimbărul are un impozit pe venit de 2191 de lei pe locuitor în timp ce urbea administrată de Klaus Iohannis are un impozit similar de 1793 lei. Mediaşul, Şura Mică şi Miercurea Sibiului completează topul pe 2011.

CITIŢI ŞI:

Sibienii se înghesuie să depună cereri restituire a diferenţei la taxa auto

Zara face angajări pentru primul magazin pe care îl deschide în Sibiu

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Sibiu a făcut publice sumele încasate în fiecare localitate sibiană în parte din impozitul pe venit mediu pe locuitor pentru anul 2011, iar ierarhia a scos la iveală o situaţie surprizătoare la prima vedere.

Comuna Şelimbăr are un impozit pe venit de 2191 de lei pe locuitor, cu aproximativ 400 de lei mai mare decât în cazul municipiului reşedinţă de judeţ. Finanţele au încasat de pe urma acestui tip de impozit suma de aproximativ 15 milioane de lei, de la 6.884 locuitori ai comunei Şelimbăr.

Cei 154.224 locuitori ai capitalei de judeţ au vărsat în conturile statului suma de 276,5 milioane lei în anul 2011. Şi cei 52.048 locuitori ai Mediaşului au contribuit cu o sumă considerabilă la impozitul pe venit oprit de stat. Este vorba de aproximativ 73 de milioane de lei.

La coada clasamentului se situează comunele Moşna, Păuca şi Vurpăr, care au achitat în medie sub 60 de lei per locuitor.

Pentru a vedea toată statistica, daţi click AICI

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe  fotografia de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

image
SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite