Medic sibian către fiica unui pacient: „Ce vrei tu nesimţită ordinară, da' ce, eu i-am dat boală lui taică-tău?”. Reacţia Spitalului Judeţean VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
uniforma medicala medici covid foto pixabay

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a anunţat sâmbătă deschiderea unei anchete interne, după apariţia în spaţiul public a unei înregistrări cu dialogul dintre un medic şi fiica unui pacient. Modalitatea în care medicul o jigneşte pe fiica pacientului a provocat indignarea generală.

Medicul răbufnit într-o conversaţie telefonică cu fiica unui pacient după ce aceasta din urmă a tras-o la răspundere pentru modul în care a fost tratat bărbatul pe durata internării în spital. Pacientul a fost internat pe secţia de cardiologie după ce a suferit un infarct miocardic, notează site-ul publicaţiei locale Turnu Sfatului. 

În înregistrare se aude cum îi reproşează cardiologului că tatăl ei nu a fost tratat ca o urgenţă şi că l-a găsit „dormind în fund, în salon, cu capul rezemat pe perete şi nu putea să respire”.

De asemenea, femeia i-a spus medicului „tatăl meu nu se simte bine, iar dv. l-aţi trimis acasă„. 

„Ce vrei tu, nesimţită ordinară, da’ ce, eu i-am dat boala la taică-tău? I-am făcut coronografie, dar nu ţi-e ruşine tu, nesimţită ordinară, că erau martori acolo în salon. Sunt oamenii din salon, nu ţi-e ruşine, nesimţită ordinară. (…) Dacă te mai prind că suni, îţi spun că pun poliţia pe tine. Fă-ţi programare, fă-ţi programare, măi nesimţito”, se aude medicul pe înregistrarea audio.

Ce spune conducerea spitalului

„Ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unei înregistrări cu o convorbire dintre un medic cardiolog al SCJU Sibiu şi fiica unui pacient, purtată într-un mod inadecvat şi în care se utilizează cuvinte jignitoare, conducerea spitalului anunţă că va fi demarată de urgenţă o anchetă internă”, se arată în comunicatul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Unitatea medicală a precizat că nu tolerează un astfel de comportament în interiorul instituţiei, care ar trebui „să se afle la dispoziţia cetăţenilor”, iar orice abatere de la conduita etică va fi sancţionată. Conform aceleiaşi surse, conducerea unităţii sanitare a catalogat gestul cadrului medical drept „o refulare personală de neacceptat”.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite