Mai mulţi şoferi de la Aeroportul din Sibiu au demisionat, nemulţumiţi de salarii. Ce spun reprezentanţii aeroportului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto News.ro
Foto News.ro

Mai mulţi şoferi de la Aeroportul Internaţional din Sibiu au demisionat, nemulţumiţi de salarii, reprezentanţii aeroportului afirmând că în octombrie a fost semnat noul contract colectiv de muncă, iar acesta prevede că, de la 1 ianuarie, se vor acorda majorări salariale între 7 şi 23 la sută, pe categorii de personal. Totodată, aceştia arată că au iniţiat procedurile de recrutare pentru posturile rămase vacante.

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional Sibiu precizează, într-un comunicat de presă transmis marţi, că în cursul lunii octombrie s-a încheiat noul Contract Colectiv de Muncă aplicabil la nivelul Aeroportului Internaţional Sibiu R.A, valabil pentru perioada 23 octombrie 2019 – 22 octombrie 2021, ale cărui prevederi s-au negociat şi agreat atât de reprezentanţii sindicatului, cât şi de reprezentanţii salariaţilor.

"Conform noului Contract Colectiv de Muncă aplicabil la nivelul Aeroportului Internaţional Sibiu R.A, începând cu data de 1 ianuarie 2020 se vor acorda majorări salariale pe categorii de personal ce variază între 7% şi 23%", arată sursa citată.

Reprezentanţii Aeroportului Sibiu spun că majorarea salarială pentru angajaţii încadraţi pe postul de şofer, luând în calcul specificul de muncă în ture căruia i se adaugă sporul de weekend, sporul de noapte şi sporul de fidelitate (vechime), acolo unde este cazul, poate ajunge după caz de la 750 lei brut la 825 lei brut. Astfel, în cursul unei luni calendaristice în anul 2020, salariul mediu al unui angajat pe postul de şofer în cadrul aeroportului va creşte cu 20% faţă de anul 2019, ajungând la nivelul de 2.210 lei net, în funcţie de numărul de zile lucrate.

"Pe această cale, menţionăm faptul că în cursul lunii octombrie angajaţii pe postul de şofer şi-au exprimat nemulţumirea faţă de nivelul de salarizare şi, totodată, au ameninţat cu sistarea activităţii operaţionale care intră în sfera obligaţiilor lor pe Aeroportul Internaţional Sibiu în situaţia în care nu se vor accepta majorările salariale la nivelul pretins de aceştia. Subliniem faptul că negocierile purtate cu această categorie de personal cu privire la nivelul de salarizare ar fi făcut ca majorarea salarială începând cu luna ianuarie 2020 să fie cu 25,11% mai mare faţă de ianuarie 2019, respectiv cu 52,24% mai mare faţă de ianuarie 2018. Propunerea a fost ancorată în realităţile pieţei muncii pentru acestă categorie de personal, astfel încât să se asigure sustenabilitatea aeroportului", se arată în comunicat.

Reprezentanţii aeroportului sibian mai precizează că, în vederea desfăşurării activităţii în condiţii normale, au fost iniţiate procedurile de recrutare şi selecţie pentru cele 11 posturi rămase vacante în urma demisiilor, iar până în prezent şoferii respectivi au respectat programul de lucru şi implicit perioada de preaviz prevăzută în Contractul Individual de Muncă.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite