IPS Andrei Andreicuţ dezminte zvonul potrivit căruia Arhiepiscopia de Alba Iulia ar urma să fie alipită Mitropoliei Ardealului, de la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Trebuie să precizez de la început că eu nu ţin cu tot dinadinsul să ocup scaunul mitropolitan de la Cluj. Eu mă las în voia lui Dumnezeu. Spun acest lucru, pentru că sunt legat cu o mie de fire de Episcopia de la Alba Iulia“, a explicat IPS Andrei Andreicuţ, pentru Adevarul de Seara Alba Iulia.

CITEŞTE ŞI:

ÎPS Streza: între Mitropolia Ardealului şi Mitropolia Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului nu există „nicio problemă teritorială“

 „Fără postul de păcate, cel de bucate este un simplu regim alimentar“

El dezminte zvonurile potrivit cărora dacă va fi ales mitropolit este posibilă alipirea Arhiepiscopiei de Alba Iulia la Mitropolia Ardealului, cu sediul la Sibiu, condusă de IPS Laurenţiu Streza, cel care, în 2005 a câştigat alegerile pentru scaunul de mitropolit chiar în faţa arhiepiscopului Andrei Andreicuţ. „Eu consider că alipirea Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia la Mitropolia Ardealului de la Sibiu este prematură. Eu nu am luat în calcul această ipoteză, nu este de actualitate“, a spus IPS Andrei Andreicuţ.

De asemenea, el nu crede nici zvonurile potrivit cărora la Sibiu se fac presiuni pentru desfiinţarea Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. „Eu sunt de părere că este o zvonistică pură. Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia şi-a câştigat un prestigiu în mediul academic din România şi ca atare nu văd niciun motiv să fie desfiinţată. În plus, aici avem şi un Seminar Teologic Ortodox“, a mai precizat arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia.

În cazul în care IPS Andrei Andreicuţ va fi ales mitropolit, cel mai vehiculat nume la cârma Arhiepiscopiei de Alba Iulia este cel al lui PS Irineu Bistriţeanul, contracandidatul lui Andrei Andreicuţ la Mitropolie. „Este posibil, dacă luăm în calcul regulamentele Bisericii Ortodoxe Române“, a punctat înaltul ierarh.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite