INEDIT - Comuna fără telefonie mobilă dar cu internet WI-FI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătenii din Bruiu nu au semnal pe nicio reţea de telefonie mobilă dar se „lăfăie” pe internet graţie unui proiect implementat de primărie. Ca să nu se afecteze activitatea instituţiilor publice s-au stabilit şi reguli de utilizare a internetului fără fir.

Aflată la vreo 60 de kilometri de Sibiu, pe drumul care leagă Agnita de Făgăraş, comuna Bruiu pare la prima vedere un loc în care ai impresia că timpul a stat pe loc.

Cu case modeste şi bine îngrijte localitatea înfiinţată în 1337, se mândreşte cu una din cele mai frumoase biserici fortificate din judeţ. Dacă aveţi cumva drum pe aici, atunci trebuie „musai” să ştiţi din capul locului că telefonul mobil vă este nefolositor şi asta deoarece în comună nu „bate” nicio reţea de telefonie mobilă.

Cel mai indicat ar fi să luaţi cu voi mai degrabă un laptop. Dacă semnalul la mobil e dat „dispărut”, în schimb cel de internet prin tehnologie WI-FI este foarte prezent şi la o calitate mai mult decât bună.

O investiţie minimă făcută de către primărie face ca sătenii să aibă acces la internet de oriunde din comună, fie că merg la strâns de fân, la săpat prin grădină sau la cules recolta de pe câmp.

Cumpără săptămânalul ADS Sibiu şi află părerea sătenilor din Bruiu despre faptul că în comuna lor au internet wirrelles, dar şi ce reguli trebuie respectate de aceştia pentru folosirea internetului.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite