Corina Minciună promovează imaginea Mediaşului în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corina Minciună lucrează de cinci ani în cadrul primăriei Mediaş. De doi ani este şef de serviciu. A muncit chiar şi 17 ore pe zi pentru a ajunge aici şi este mândră de tot ce a reuşit.

CITEŞTE ŞI:

Alina Elena Deaconu: Un leşin a determinat-o să renunţe la medicină

Adrian Şanta: Sunt un medic bun, dacă am aparate bune

Născută: 6 noiembrie 1982, Piteşti
Studii: masterat în Comunicare politică. Marketing politic şi electoral la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative „David Oglivy” Bucureşti
Familie: necăsătorită

Corina a venit la Sibiu să studieze ştiinţele politice şi la îndrumarea unui dascăl a participat la un concurs de angajare în Mediaş. Viaţa ei a căpătat cu totul alt sens de atunci înainte. “În vara anului 2005, după terminarea facultăţii de Ştiinţe Politice „Simion Bărnuţiu”din Sibiu, unul dintre profesorii sub îndrumarea cărora mi-am realizat lucrarea de licenţă m-a întrebat ce planuri de viitor am. Eram hotărâtă să îmi caut un job la Bucureşti şi să urmez cursurile unui masterat. În cele din urmă am fost deschisă la ideea înscrierii la un concurs de angajare în domeniul Relaţiilor Publice, concurs care a avut loc la primăria din Mediaş. Sincer, am acceptat propunerea ca să mă familiarizez cu o comisie de examinare şi cu pretenţiile angajatorilor. Niciodată nu am avut intenţia să lucrez în administraţia publică locală, fiindcă  atunci ca şi acum salariile erau destul de mici în comparaţie cu cele din sectorul privat”, îşi aminteşte Corina.

17 ore la serviciu

La început Corina a făcut naveta între Sibiu şi Mediaş pentru noul ei job. Au fost zile foarte obositoare pentru ea, dar care au meritat fiecare clipă. „Primele zile de serviciu au fost absolut obositoare şi friguroase pentru că în acea perioadă încă mai locuiam la Sibiu şi mă trezeam în fiecare dimineaţă la 4:20 ca să prind trenul.  Încercam să fac impresie bună şi fiindcă programul se termina la 15:30, oră la care pleca  şi trenul din Mediaş spre Sibiu, eu nu mă învoiam 10 minute şi stăteam peste program încă 3 ore şi ajungeam acasă după 17 ore. La birou lucrurile erau destul de interesante, îmi amintesc cu plăcere că atunci când am ajuns la primăria Mediaş nu ştiam nici să scanez un document darminte să mai vorbim de alte lucruri practice”, spune cu haz Corina.



Primul Crăciun, primul eveniment public

“Nu o să uit niciodată  Crăciunul din anul 2005”, spune Corina despre primul ei eveniment major realizat în primărie.  “Deşi lucram de două săptămâni domnul primar mi-a încredinţat suma de 2000 de Euro, bani donaţi anual de o asociaţie din Germania în scop caritabil, pentru a crea un eveniment public. El ştia foarte clar care este destinaţia banilor, însă a vrut să vadă ce idei am şi dacă posed calităţi organizatorice. Am propus cumpărarea de dulciuri ce au fost oferite  elevilor din Mediaş  care aveau rezultate bune la învăţătură şi proveneau din familii cu o situaţie financiară precară. A fost de acord, însă de la idee la realizare a fost un drum lung şi anevoios pentru că eu şi colegele mele am pus câte 17 produse în peste 200 de  pungi. Întocmirea listelor a fost o altă aventură pentru că din dorinţa de a oferi cât mai multor copii cadouri de Crăciun era să dau un bun exemplu de “discriminare”, şi lista poate continua”, îşi aminteşte Corina.

Ce-i place:

Dacă sunt la Rădeşti, sat unde am copilărit din judeţul Argeş, ador să ies la plimbare cu cei trei câini ai mei rasa ciobănesc german: Dixi, Reina şi Lido, iar dacă sunt la Mediaş mă delectez citind.

Ce nu-i place:

Cel mai mult mă enervează să văd străzile din Mediaş pustii la sfârşitul fiecărei săptămâni şi indiferenţa oamenilor care reacţionează doar după ce se petrece ceva.

Întrebări şi răspunsuri:

Unde te vezi peste câţiva ani, în ce direcţia ţi-ar plăcea faci un pas în faţă de la primăria Mediaş?

Îmi doresc să lucrez în domeniul comunicării şi al relaţiilor publice la Bruxelles, poate Comisia Europeană sau Parlamentul European. Mi-ar place şi la Londra, într-o companie multinaţională.

Cât de mult te-a influenţat persoana domnului Thellmann?

Tot ce am învăţat se datorează domnului Daniel Thellmann care a apreciat creativitatea şi pasiunea pe care o investesc în fiecare proiect în care mă implic şi a ştiut să mă responsabilizeze din ce în ce mai mult până când am devenit un consilier de imagine cu acte în regulă. Este omul care mi-am marcat cel mai mult cariera.

image

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite