Cel mai mare crocodil din România se află la Grădina Zoologică Sibiu. Are patru metri lungime și 300 de kilograme VIDEO

0
Publicat:

Un mascul în vârstă de 20 de ani, lung de patru metri şi care cântăreşte aproape 300 de kilograme este cel mai mare crocodil din România. el poate fi văzut la Grădina Zoologică din Sibiu.

Grădina Zoologică din Sibiu se mândreşte cu cel mai mare crocodil din ţară, este un crocodil de Nil. A venit la grădina noastră de la Grădina Zoologică din Bucureşti. Este un mascul. Are vreo patru metri şi vreo 280 de kilograme. Este un exemplar deosebit şi condiţiile de habitat trebuie să fie deosebite”, a declarat pentru Agerpres Liviu Todescu, veterinarul Grădinii Zoologice din Sibiu

Crocodilul de Nil a ajuns în urmă cu cinci ani la Sibiu, iar gazdele i-au amenajat un bazin încălzit (28-30 de grade permanent) şi o mică plajă dotată cu becuri cu ultraviolete şi infraroşii pentru ca acesta să se poată bucura în permanenţă de căldură.

Specialiștii spun că masculul, care acum are 20 de ani, poate atinge vârsta de 50 de ani dacă este bine îngrijit şi va fi sănătos.

Crocodilul preferă să mânțnce carne de pasăre, ajungând la trei-patru kilograme de carne la o singură masă. 

"Îi dăm şi carne de vită sau cal, dar carnea de pasăre e favorita lui", a spus veterinarul.

Fiecare animal are ceva deosebit. La crocodilul nostru este comportamentul. Faptul că stă foarte mult nemişcat sub apă şi închide ochii, foarte multă lume, mai ales dintre vizitatori, spune că avem animale împăiate. Rolul unui vizitator este să urmărească animalul. Suntem o grădină zoologică, nu suntem un muzeu al naturii. Trebuie să ţinem cont de biologia animalului. Şi în libertate mănâncă, după care foarte mult timp stau şi se odihnesc, nu vânează. Sunt activi în perioadele de vânătoare sau în perioada de reproducere", mai spune Liviu Todescu.

  

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite