Viaţa de degenerat a bărbatului arestat pentru că şi-a măcelărit părinţii şi bunica. „L-am dat afară după numai trei săptămâni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Rentea este acuzat că şi-a ucis părinţii şi bunica, mobilul crimei fiind banii FOTO Adrian Caraba
Răzvan Rentea este acuzat că şi-a ucis părinţii şi bunica, mobilul crimei fiind banii FOTO Adrian Caraba

Răzvan Rentea, principalul suspect al triplei crime din comuna sătmăreană Apa, se află în arest preventiv pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, riscă închisoare pe viaţă.

Răzvan Rentea (33 de ani) se află de mai bine de o săptămână în arest preventiv, fiind principalul suspect al triplei crime odioase din localitatea sătmăreană Apa, în care au fost ucişi, în seara zilei de 23 noiembrie, soţii Gheorghe şi Niculina Rentea, dar şi mama femeii, Viorica Apan.

Răzvan Rentea este fiul celor doi soţi omorâţi, dar mărturisirile cunoscuţilor indică faptul că avea o relaţie foarte proastă cu familia. Se pare că primul conflict în familie a izbucnit în urmă cu mai mulţi ani, când presupusul criminal s-ar fi căsătorit cu o femeie pe care familia lui nu ar fi plăcut-o. Situaţia din sânul familiei ar fi degenerat şi ar fi culminat cu dorinţa lui Răzvan Rentea de a vinde apartamentul din centrul oraşului unde locuia, imobil înregistrat pe numele părinţilor. 
 

Apropiaţii acestuia afirmă că bărbatul ar fi avut nevoie de bani pentru a acoperi datorii acumulate ca urmare a slăbiciunii lui pentru jocurile de noroc. Prietena bărbatului le-ar fi mărturisit procurorilor că bărbatul cheltuia sume importante de bani în ultima perioadă la păcănele sau la alte jocuri de noroc, deşi nu avea un loc de muncă. 
 

Răzvan Rentea a ajuns în arest preventiv în urma probelor administrate de către procurori, dar bărbatul nu recunoaşte nimic din cele întâmplate şi imputate de anchetatori. Acesta afirmă că a părăsit casa părintească în data de 23 noiembrie, în jurul orei 18.00, când bunica şi tatăl său se aflau încă în casă, iar mama sa în municipiul Satu Mare. 

 

razvan rentea


Conform minutei şedinţei din cadrul Tribunalului Satu Mare, procurorii au un alt punct de vedere, susţinut de probe, cu privire la prezenţa lui Răzvan Rentea în ziua crimei în casa părinţilor săi.
 

„În seara zilei de 23.11.2017, inculpatul A se deplasează cu autoturismul marca Dacia Logan, aparţinând tatălui său B, în vârstă de 59 de ani, de la locuinţa bunicii C, în vârstă de 79 de ani, din localitatea Apa până în faţa Primăriei localităţii Apa, unde o aşteaptă pe mama sa, D, în vârstă de 55 de ani, care se întorcea acasă de la Satu Mare cu microbuzul, o preia pe aceasta şi se deplasează împreună la locuinţa bunicii.

Din analiza celorlalte mijloace de probă administrate până în prezent în cursul urmăririi penale, respectiv declaraţiile martorilor (…) şi procesele verbale de cercetare la faţa locului rezultă şi mobilul comiterii faptei de către inculpat respectiv sustragerea din locuinţa bunicii sale în care locuiau şi părinţii săi a economiilor deţinute atât de bunica sa cât şi de părinţi (analiza acestui element excede însă obiectul sesizării judecătorului de drepturi şi libertăţi).”, se arată în minuta şedinţei Tribunalului Satu Mare, obţinută de www.presasm.ro.
 

După ce ar fi sustras economiile bunicii sale, Răzvan Rentea şi-a ucis familia, prin lovituri repetate cu un corp contondent (n.r. - arma crimei nu a fost descoperită, dar se presupune că ar fi fost un ciocan) în zona capului.

Conform unor declaraţii pe surse venite din rândul legiştilor, victimele nu au prezentat urme de autoapărare, semn că au fost luate prin surprindere de criminal. Cel mai rău a fost măcelărit tatăl său, care a fost desfigurat complet, aproape de nerecunoscut, după cum afirma în ziua crimei şi cumnatul bărbatului, declaraţie redată şi în reportajul realizat şi publica în ziua crimei.
 

„Şi pe el (n.r. - Gheorghe Rentea) tot în cap l-au lovit. E desfigurat”

 

sotii rentea


Soţii Gheorghe şi Niculina Rentea
 

Aceste fapte sunt susţinute şi de către anchetatori, fiind redate în minuta şedinţei.

„Din coroborarea probelor mai sus indicate, rezultă că mai întâi inculpatul A a aplicat lovituri active repetate cu un obiect dur contondent în zona craniului bunicii sale, C care se afla în locuinţa sa situată în localitatea Apa, lovituri care au dus la decesul acesteia, apoi a aplicat lovituri active repetate cu un obiect dur contondent în zona capului tatălui său, B care se afla în curtea aceleiaşi locuinţe, în faţa garajului. Şi aceste lovituri au avut ca urmare decesul tatălui (nu poate fi exclusă şi o inversare a cronologiei activităţii infracţionale, în sensul că mai întâi să se fi exercitat actele de agresiune asupra tatălui şi apoi asupra bunicii inculpatului, dar cert este că aceste activităţi au avut loc la data de 23.11.2017, în intervalul orar 17,17 – 18,21). În continuare, la aceeaşi dată de 23.11.2017, în intervalul orar 19,15 – 20,26, inculpatul A a aplicat lovituri active repetate cu un obiect dur contondent în zona capului mamei sale, D care se afla în curtea casei în care locuia, la urcare pe treptele ce asigură accesul în casă iar aceste lovituri au avut ca urmare decesul mamei inculpatului”, se arată în minuta şedinţei Tribunalului Satu Mare. 

O viaţă instabilă

Răzvan Rentea are 33 de ani şi a avut parte de o viaţă destul de instabilă, atât profesional cât şi personal. Acesta a divorţat de prima soţie şi a schimbat mai multe locuri de muncă. 
 

razvan rentea


În 2006, Răzvan Rentea era angajat în cadrul ISU „Someş” Satu Mare, acolo unde a stat 5 ani. În 2011, a căzut testul psihologic şi există şi suspiciuni asupra sa cum că ar fi furat portofelul unei colege de serviciu în perioada în care activa în cadrul ISU. În 2016 a încercat din nou să acceadă în structura militară, dar fără succes, fiind respins din nou la testul psihologic. 
 

În perioada 2011 - 2017, Răzvan Rentea a activat ca ospătar în mai multe restaurante din Satu Mare. Acesta a fost dat afară de la unul din locurile de muncă după ce şi-ar fi agresat sexual colegele de muncă. 

„Eu l-am dat afară rupă numai trei săptămâni de când lucra la mine. Personal nu era băiat rău, era sociabil şi îi plăcea să fie în centrul atenţiei. Dar s-au plâns fetele de el, unei ospătare i-a propus să întreţină relaţii sexuale într-o încăpere retrasă din restaurant, iar bucătăreasa s-a plâns că o tot prindea de sâni”, afirmă un fost angajator al bărbatului. 

„Am lucrat cu el la un eveniment la restaurant şi ospătarii mai vechi ne-au recomandat să nu ne lăsam portofelele şi bunurile în vestiar, că au auzit despre el că are renume că ar sustrage bunuri”, povesteşte o altă persoană care a lucrat alături de Răzvan Rentea. 
 

În ultimele luni Răzvan Rentea a fost şomer. Apartamentul în care locuia pare să fie unul dintre mobilele crimei, spun surse din rândul anchetatorilor. Rentea şi-ar fi dorit suma de bani pe care o putea obţine din vânzarea lui, aproximativ 50.000 euro, dar părinţii s-au opus vânzării imobilului. Dacă va fi găsit vinovat, Răzvan Rentea riscă închisoare pe viaţă. Conform noului cod penal, acesta va putea solicita eliberarea condiţionată cel mai repede după 20 de ani de închisoare.

Satu MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite