UPDATE Alegeri parţiale 2014. Live text: 21,02% din alegătorii Colegiului II s-au prezentat până la ora 16.00 la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegeri parţiale 2014, Satu Mare. Aproape 66.000 de alegători din Colegiul 2 Satu Mare sunt aşteptaţi duminică la urne, la alegerile parţiale 2014, pentru a-şi desemna reprezentantul în Camera Deputaţilor, postul fiind vacant din decembrie 2013, când Ovidiu Silaghi a devenit europarlamentar.

UPDATE 16.00

Conform BEC la ora 16.00 pentru alegerile parlamentare parţiale din Colegiul 2 s-a prezentat la vot 21,02% din alegători.

UPDATE 15.00

Prezenţa la vot în Colegiul II Satu Mare pentru alegerile parţiale la Camera Deputaţilor era de 14,22%, la ora 13.00.

UPDATE  13.00

Prezenţa la urne în Colegiul 2 este mai mare decât în restul judeţului. Potrivit reprezentanţilor birourilor electorale judeţene, la ora 10:00 prezenţa la urne era de 4,63% pentru europarlamentare la nivel de judeţ, în vreme ce pe Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor prezenţa era de 5,31%,

coman

În judeţul Satu Mare se vor desfăşura duminică, 25 mai, şi alegeri parlamentare parţiale pentru Colegiul 2 Camera Deputaţilor. Pentru aceste secţii au fost desemnaţi prin tragere la sorţi 398 de preşedinţi şi 398 de locţiitori ai secţiilor de votare. Pentru Colegiul nr. 2 Camera Deputaţilor vor exista 64 ştampile de control (câte una la fiecare secţie) în 47 de locaţii şi 320 de ştampile “VOTAT”).

Potrivit datelor Biroului Electoral Judeţean, sunt aşteptaţi la urne 65.977 de alegători din Colegiul 2, acesta cuprinzând aproximativ jumătate din municipiul Satu Mare şi mai multe comune de pe Valea Someşului.

Cei şase candidaţi pentru Colegiul nr. 2 Camera Deputaţilor confirmaţi de BEJ sunt (în ordinea înscrierii la BEJ)-  Nagy Szabolcs (UDMR), Laura Bota (PMP), Ileana Blidar (PDL), Sergiu Băbăşan (Forţa Civică), Ovidiu Silaghi, Alianţa PSD-PC-UNPR susţinut şi de PNL şi Dan Diaconescu (PP DD).

La Colegiul nr. 2 Camera Deputaţilor sunt arondate câteva zeci de secţii de votare  din municipiul Satu Mare, precum şi cele din Apa, Culciu, Medieşu Aurit, Odoreu, Păuleşti, Valea Vinului şi Viile Satu Mare. Municipiul Satu Mare a fost împărţit în trei colegii electorale. Partea dreaptă a Someşului aparţine de Colegiul 5 iar partea stângă de colegiile 2 şi 3. În Colegiul 2 sunt arondate cartierele Carpaţi I şi II, Micro 17, zona Lucian Blaga, zona Bulevardului Cloşca şi o parte din Micro 14.

Colegiul 2 a rămas vacant după validarea lui Ovidiu Silaghi membru în Parlamentul European. Silaghi a renunţat la postul de deputat în 3 septembrie 2013, în schimbul continuării mandatului de europarlamentar preluat de la Cristian Buşoi. 

Vă recomandăm şi:

Dosare penale pentru ameninţare şi distrugere, în urma altercaţiei electorale PDL-PNL, la Mureş

Pregătirile pentru alegeri sunt în grafic la Galaţi. Sute de oameni ai legii, mobilizaţi pentru păstrarea ordinii

Barurile din preajma secţiilor de votare, atenţionate să nu vândă băuturi alcoolice în ziua votării

 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite