Trei reţete inedite de cocktailuri cu fructe de mai, aduse din cultura Tiki. Băuturi savuroase cu cireşe şi căpşuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cocktail tiki

Combinaţia de ingrediente şi gusturi oferită de un cocktail este tot mai căutată de către români, mai ales pe timpul verii. Anul acesta, băuturile din cultura Tiki, cu ingrediente din grădina proprie specifice lunii mai, precum capşuni, cireşe şi soc, vor fi la mare căutare.

Luna mai este prima din an care aduce iubitorilor de natură şi de fructe bucurii. Vremea caldă coace primele fructe care înlocuiesc produsele aduse din import sau pe cele conservate la borcan. Căpşunii, cireşele şi socul sunt bucuriile acestei luni care îndulcesc viaţa oamenilor şi care diversifică meniul acestora.

Cele două fructe şi florile de soc pot reprezenta bază şi atunci când vine vorba de băuturi, fiind ingrediente care pot transforma un cocktail bun în unul nemaipomenit. Toate cele ingredient reuşesc să fie îmbinate de barmanii buni cu alte produse alcoolice sau siropuri, astfel încât să le facă vedete în pahar.

Conform celor de la Cocktails&Dreams, una dintre cele mai experimentate firme de bartending din România, în acest an piaţa din ţară va lua contact cu noua cultură de cocktailuri, cultura Tiki. Aceasta este originară din Noua Zeelandă şi Insulele Samoa şi propune băuturi fructate, cocktailuri exotice. Barmanii propun trei cocktailuri de sezon care fac produsele din luna mai vedete în pahar.

1.       Naked Monkey

Acest cocktail cu un nume putin ciudat este unul care promovează gustul cireşelor, dar totuşi păstrează o tărie a băuturii. Vodka vanilla este partea alcoolică a băuturii, cireşee fiind regăsite sub formă de lichior dat fiind faptul că în formă crudă nu sunt prea suculente, dar acestea pot fi uşor transformate în lichior după ce sunt macerate în alcool. La cele două ingredient se adaugă suc de luchee, sirop de vanilie si freh de lime.

cocktail tiki

2.       Sangri con Tiki

Aceasta este o băutură uşoară pentru doamne şi domnişoare, un cocktail fin şi rafinat. În această băutură se combină vinul roşu cu căpşunii, care dau dulceaţa băuturii, la care se mai adaugă portocale, vodka, rom, fresh de lămâie şi de lime. Pentru un parfum deosebit al cocktailului se poate adăuga apă de trandafiri.

cocktail tiki

3.       Fu Machu

Cel de-al treilea cocktail din cultura Tiki conţine în compoziţia sa socul, sub formă de suc de soc, cunoscut de români, mulţi preparând această băutură acasă. Sucul de soc obţinut acasă poate fi folosit şi în cocktail, în combinaţie cu rom, dulceaţă de rodie, suc de cramberry şi fresh de lămâie.

cocktail tiki
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite