Trei lucruri la care trebuie să fii atent când îţi cumperi cauciucuri de iarnă. Cum arată desenul obligatoriu pe pneu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inscripţionarea de pe cauciucuri este primul semn de care trebuie ţinut cont
Inscripţionarea de pe cauciucuri este primul semn de care trebuie ţinut cont

Cei mai mulţi şoferi îşi achiziţionează cauciucuri de iarnă doar pentru a fi în concordanţă cu legea. Aceştia trebuie să respecte câteva reguli pentru a avea siguranţa dată de nişte cauciucuri optime.

În unele zone ale ţării iarna se instalează deja, acest lucru însemnând pentru şoferi o pregătire specială, principala acţiune fiind aceea de schimbare cauciucurilor de vară cu cele de iarnă.

Multe persoane nu văd importanţa acestei modificări şi nu sesizează diferenţele dintre cele două tipuri de cauciuri, motiv pentru care nu prezintă prea mult interes atunci când îşi achiziţionează cauciucurile de iarnă.

Reprezentantul de achiziţii al unei firme specializate în comercializarea de cauciucuri, Marius Caraba, punctează trei elemente importante de luat în calcul atunci când vă achiziţionaţi aceste cauciucuri.

„În primul rând lumea se uită la inscripţiile de pe cauciuc. E importan ca pe cauciuc, pe lângă M+S să apară şi desenul cu cele trei vârfuri muntoase şi cu fulgul de nea în interior. Dacă nu apare acest desen, nu sunt cauciucuri de iarnă, sunt doar cauciucuri all season.

Cea de-a doua regulă este respectarea indicaţiilor din talon. Acolo apare dimensiunea de cauciuc potrivită pentru acea maşină, dar şi  indicele de greutate şi viteză. Ideea este că dacă maşina are altă dimensiune de cauciuc decât cea indicată în talon, proprietarul nu va fi despăgubit”, afirmă Marius Caraba

Tot acesta recomandă, ca al treilea sfat, să se cumpere cauciucuri noi şi nu second-hand, date fiind perfomanţele ridicate ale acestora, în special în ceea ce priveşte distanţa de frânare, care poate fi vitală. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite