Programul preşedintelui Klaus Iohannis la Satu Mare, prilejuit de Ziua Armatei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis va petrece două zile în judeţul Satu Mare
Klaus Iohannis va petrece două zile în judeţul Satu Mare

Preşedintele Klaus Iohannis va petrece două zile în judeţul Satu Mare, luând parte luni la o masă rotundă şi marţi la evenimentele dedicate Zilei Armatei.

Preşedintele Klaus Iohannis ajunge la Satu Mare la începutul săptămânii viitoare, unde va petrece două zile. Acesta ajunge la Satu Mare luni, când va şi lua parte la un eveniment, urmând ca marţi să ia parte la ceremoniile dedicate Zilei Armatei.

În cursul după mesei de luni, de la ora 17, acesta va lua parte la Teatrul de Nord la o masă rotundă cu tema “Armata-instituţie fundamentală a statului. Sursă de încredere şi mândrie naţională”. Pe lângă preşedintele Klaus Werner Iohannis, preşedintele României, va fi prezent şi  ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, cu obiectivul de a dezvolta un dialog activ cu conducerea Armatei României şi cu reprezentanţii administraţiei publice centrale şi locale, ai mediului academic şi de cercetare pe o temă majoră în contextul mediului de securitate actual.

Ziua de marţi este  marcată de ceremoniile dedicate Zilei Armatei. Acestea vor debuta la ora 9 la Monumentul Ostaşului Român, acolo unde, în prezenţa preşedintelui va avea loc ceremonia militară şi religioasă, depuneri de coroane şi jerbe şi defilarea detaşamentului de onoare.

Punctul de interes se va muta la Carei, unde vor avea loc alte manifestări dedicate eliberării ultimei brazde de pământ românesc din cel de-al doilea Război Mondial. Manifestările vor debuta la ora 11 la Ansamblul Monumentul „Glorie Ostaşului Român”. Va avea loc o ceremonie religioasă şi militară, defilarea detaşamentului de onoare, vizită la standurile cu tehnică militară. În paralel vor avea loc ateliere de miniexerciţii şi expoziţii dar şi un spectacol cultural. La final, preşedintele Klaus Iohannis va participa la o videoconferinţă cu militarii români aflaţi în teatrele de operaţii.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite