FOTO Paradă cu costume din reciclabile, la Castelul din Carei. Liceenii au marcat trecerea la sezonul de primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a marca trecerea de la sezonul de iarnă la cel de primăvară şi pentru a aduce zâmbete pe chipurile copiilor de la Casa de tip familial ”Ştefania” din localitatea Oar, APM Satu Mare împreună cu Clubul Rotary a organizat un bal  mascat cu caracter ecologic şi caritabil.

Pentru a marca trecerea de la sezonul de iarnă la cel de primăvară şi pentru a aduce zâmbete pe chipurile copiilor de la Casa de tip familial ”Ştefania” din localitatea Oar, APM Satu Mare împreună cu Clubul Rotary a organizat un bal  mascat cu caracter ecologic şi caritabil, într-o atmosferă medievală, în data de 28 februarie, începând cu ora 17.00, la Castelul ”Karolyi” Carei.  Parada costumelor realizate din materiale reciclabile pe acordurile muzicale transmise de formaţia de muzică veche „Carmina Renascentia” din Carei, a încântat privirile tuturor celor prezenţi, dar mai ales a copiilor de la casa de tip famial ”Stefania” care au observat numeroase personaje de poveste: Clopoţica, Peter Pan, prinţi, prinţese, ciclopi, indieni, muşchetari.

Ţinutele realizate din diverse materiale reciclabile (hârtie, plastic, deşeuri testile), au fost confecţionate de liceenii din Satu Mare şi Carei. Juriul format din Elisabeta Bekessy - director executiv APM Satu Mare, Szatmari Lajos- preşedinte Club Rotary şi Sorin Tulan - membru a Clubului Rotary, au avut o sarcină greu de îndeplinit având în vedere ingeniozitatatea cu care au fost realizate costumele, dar în final după revederea tuturor costumelor au înmânat trofeele căştigătorilor: broscuţa şi puiuţul realizat de elevii de la Liceul Tehnologic „Simion Bărnuţiu” Carei, ciclopilor de la Liceul de Artă ”Aurel Popp” Satu Mare şi prinţesei Eco şi Prinţului Eco de la Colegiul Naţional ”Ioan Slavici” Satu Mare. De menţionat este faptul că toate costumele prezentate vor putea fi văzute într-o expoziţie toată luna martie în holul Complexului de educaţie ecologică ”Casa Verde”.

În urma aprecierii costumelor realizate şi înmânarea diplomelor de participare tuturor liceelor care au răspuns afirmativ la solicitarea organizatorilor, Szatmari Lajos a predat într-un cadru festiv surpriza pregătită pentru copiii de la Casa ”Ştefania”, şi anume o combină frigorifică care a fost achiziţionată prin licitarea costumelor realizate de către liceeni. Totodată ca un bonus pentru toţi participanţii, Clubul Rotary va asigura contravaloarea excursiei la Salina Turda din data de 14 aprilie, la care vor participa toţi liceeni care au pregătit costume din materiale reciclabile alături de copii de la Casa de tip familial ”Ştefania” din Oar.

Vă recomandăm şi

FOTO Iniţiativă originală. Brăduţ ECO, împodobit de copiii de la Şcoala de Arte din materiale reciclabile

Cel mai modern sistem pentru colectarea deşeurilor, în grafic. Au fost construite două staţii de transfer şi mii de platforme

FOTO Hârtie igienică la rang de artă, la Crizantema de Aur 2013

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite