De ce l-a refuzat sătmăreanul Mircea Varga pe Cioloş şi nu a preluat Ministerul Transporturilor: „Unul dintre argumente a fost perioada scurtă a mandatului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătmăreanul Mircea Varga, remarcat la nivel mondial pentru activitatea de peste 20 de ani în domeniul finanţelor, a refuzat propunerea premierului Dacian Cioloş de a prelua Ministerul Transporturilor. Unul dintre motivele invocate de Mircea Varga a fost termenul scurt al mandatului.

Mircea Varga este un sătmărean de care puţină lume ştie la el acasă , în Satu Mare, dar care s-a remarcat ca om de finanţe la nivel mondial în cei 20 de ani de când se află în acest domeniu. Mircea Varga a lucrat pentru firme din Big Four, pentru producători din industrie sau din zona bunurilor de larg consum, în prezent fiind parte din echipa care ia cele mai importante decizii în Ţiriac Holdings.

Performanţele profesionale ale sătmăreanului l-au făcut să fie remarcat atât de către cei mai mari oameni de afaceri şi investitori din România, dar şi de către primul ministru Dacian Cioloş. Se pare că Dacian Cioloş l-a chemat la o discuţie pe Mircea Varga în urmă cu aproximativ două săptămâni, sătmăreanul primind propunerea de a prelua postul de Ministru al Transporturilor.

„Ma simt foarte onorat că, în cadrul acestei acţiuni, am fost contactat de către Premierul Cioloş, cu care am avut o întrevedere la Palatul Victoria, propunându-mi-se poziţia de Ministru al Transporturilor, ca primă opţiune a dânsului.

Îi mulţumesc şi pe această cale pentru încrederea acordată, însă, după o analiză raţională, trecând prin sentimente pro şi contra, cu un oarecare regret, am decis că este mai bine pentru mine să refuz această propunere, unul dintre argumente fiind perioada scurtă a mandatului.”, scrie sătmăreanul pe facebook.

Acesta consideră că decizia sa a fost cea mai potrivită pentru el în contextul actual fiind luată în afară oricărui impuls emoţional. Mircea Varga nu exclude însă, ca pe viitor, dacă vor mai exista astfel de propuneri, în alte condiţii, să accepte să facă parte dintr-un Guvern al României în postura de ministru.

„Foarte multă lume va judeca dacă decizia mea a fost bună sau rea, însă am convingerea că am cântărit suficient de mult lucrurile, detasându-mă emoţional, iar în contextul dat am considerat că cea mai raţională decizie este să declin această propunere.

Rămân în continuare deschis unei astfel de provocări, mai ales că am convingerea că pot schimba profund lucrurile, însă doar în contextul în care voi avea toate resursele şi sprijinul necesare. Nu voi face niciodată un exerciţiu de imagine din astfel de oportunităţi!”

Prietenii de pe facebook i-au transmis mesaje de încurajare, felicitându-l pentru propunerea care i-a fost făcută, dar şi pentru decizie, aceştia având încredere în Mircea Varga că a luat cea mai bună decizie pentru el şi cariera lui. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite