De câte şedinţe e nevoie pentru o epilare definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinţele pot dura între 15 şi 90 de minute, în funcţie de zonă - foto:myskin.ro
Şedinţele pot dura între 15 şi 90 de minute, în funcţie de zonă - foto:myskin.ro

Numărul de şedinţe şi durata fiecărei şedinţe sunt influenţate de zona supusă tratamentului şi de grosimea firului de păr care se doreşte îndepărtat.

Epilarea definitivă este un trend care a atras foarte mult public feminin în ultimii ani şi chiar şi public masculin în ultima perioadă. Scăparea definitivă de păr de pe anumite zone ale corpului este un vis pentru multă lume, acesta reprezentând un confort, confortul de a nu se mai prezenta regulat la un salon pentru procedura de epilare. 

Doar că şi epilarea definitivă presupune prezentarea în mai multe rânduri la salon, pentru că procedura se realizează în mai multe şedinte şi nu o singură dată.
 

Conform specialiştilor de la un salon de frumuseţe din Satu Mare, întrebarea: „ De câte prezenţe la salon e nevoie pentru epilare definitivă” este primită des din partea clienţilor.
 

„În cazul epilării definitive se poate vorbi despre epilarea cu laser şi epilarea IPL. Ambele tipuri sunt metode rapide şi eficiente de îndepărtare a părului nedorit fără durere dar nu se realizează acest lucru doar printr-o singură şedinţă de terapie, ci prin mai multe şedinţe de tratament. În orice caz, cert este că şi epilarea IPL şi epilarea cu laser sunt net superioare metodelor de epilare convenţionale, cu ceară rece sau ceară caldă, ori cu epilatoare electrice, care de fapt nici nu oferă rezultate reale şi eficiente pe termen lung, deci nu pot fi considerate chiar metode de epilare definitivă”, afirmă Marius Cadar, reprezentantul centrului de înfrumuseţare. 
 

Epilarea definitivă necesită un număr variat de şedinţe, care depinde de mai mulţi factori, precum pielea clientului, grosimea firului de păr, densitatea acestuia pe suprafaţa de corp de pe care se îndepărtează, dar odată încheiate aceste şedinţe se scapă definitiv de grija părului. 


„Rezultatele terapiei de exemplu cu E-Lase LHR ELOS, pe care noi îl deţinem, sunt obţinute prin minim 6 şedinţe de tratament realizate în câteva săptămâni. La unele persoane este posibil ca după 4-6 şedinţe de terapie să apară alte fire de păr care trebuie eliminate. Din cauza aceasta se va continua tratamentul, se vor realiza alte câteva şedinţe de tratament suplimentare, ceea ce face să se ajungă chiar la un număr de 8-10 în total.

Desigur la unele persoane nu este necesară suplimentarea şedinţelor de tratament deoarece au avantajul ca pielea să fie fină şi lipsită de fire de păr chiar după 5-6 şedinţe de epilare. În cazul în care te numeri printre persoanele mai puţin norocoase şi ai nevoie de câteva tratamente în plus nu trebuie să te îngrijorezi deoarece le poţi face când ai posibilitate, în orice caz firele de păr care mai apar nu vor mai fi foarte evidente, ele vor fi mai fine, mai deschise la culoare, aproape insesizabile”, mai afirmă aceeaşi sursă. 


Avantajul epilării definitive, afirmă Marius Cadar, este că după 14 zile se văd primele rezultate, care se vor menţine pe o perioadă nedetrminată. Şi perioada unei şedinţe diferă de la client la client, putând fi cuprinsă între 15 şi 90 de minute, în funcţie de zona care este supusă tratamentului.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite