Cum a rămas o româncă fără 12.000 lire sterline, bani împrumutaţi chiar de la cămătari. Povestea cufărului cu bijuterii, un colonel american şi servicii secrete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cufar comoara fenn foto npr/fenn family

O femeie din Carei, judeţul Satu Mare, a ajuns să acumuleze datorii de aproape 12.000 lire sterline, bani trimişi unui bărbat cunoscut pe Facebook, pretins colonel în armata SUA şi pe punctul de a se stabili în România, ca să-şi recupereze o comoară de peste 1 miliard de dolari, pradă de război strânsă în timpul unei misiuni din Irak şi depozitată într-o bancă din Londra.

Povestea a ieşit la iveală, potrivit unor surse locale, după ce creditorii femeii, care lucrează ca funcţionari la un muzeu, au început s-o întrebe de datoria restantă. Femeia, pentru că americanul nu a mai dat semne de viaţă, şi-a dat seama că a căzut victima unui escroc şi e pe punctul de a fi executată silit. 

Potrivit opiniedecarei.ro, femeia a fost "racolată" de escroc printr-un mail în care a pretins că este colonel american care vrea să se retragă în România, tocmai la Carei, şi că a făcut rost ilegal de o pradă de război în timp ce se afla în misiune, în Irak.

Captura era o adevărată comoară - o cutie cu 900.000 de dolari americani şi bijuterii de 250.000 de dolari - care, însă, era la o bancă din Londra, Marea Britanie, de unde el nu o poate ridica personal pentru că era supravegheat de serviciile secrete, care ar fi scanat în secret cufărul şi au confirmat existenţa banilor şi bijuteriilor, aşa că singura lui şansă era să fie ajutat de româncă.

Femeia trebuia să trimită bani pentru acest lucru în Marea Britanie, iar sătmăreanca s-a şi executat, trimiţând în total circa 12.000 euro, economiile ei, dar şi sume din împrumuturi de la colegi, prieteni şi chiar cămătari.

Banii au fost trimişi la o adresă din Londra, în mai multe tranşe, însă cufărul cu comoara întârzia să ajungă la Carei, pretinsul ofiţer american invocând mereu că formalităţile de expediere sunt greoaie şi ar mai fi nevoie de bani.

Escrocheria ar fi continuat, poate, dacă femeia nu ar fi fost abordată de creditori iar ea, la rândul ei, nu l-ar fi abordat pe bărbat pe marginea banilor. Din acel moment, "colonelul" a dispărut.

Înşelată, femeia intenţionează să depună o reclamaţie la Poliţie, în speranţa că va reuşi să-şi recupereze paguba.

Satu MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite