Ciolanul cu fasole revine la modă de Ziua Naţională

0
0

Organizatorii manifestărilor dedicate zilei de 1 Decembrie au decis să reintroducă în acest an în program împărţirea de ciolan cu fasole. Programul a fost scurtat şi nu se mai depun zeci de coroane

Data de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României este un moment de sărbătoare, care este marcat în fiecare an şi în judeţul Satu Mare. În decursul anilor amploarea evenimentelor organizate a diferit, dar acestea au fost de fiecare dată de interes pentru sătmăreni, care s-au prezentat în număr mare, în special la parada militară.

În acest an ziua de 1 Decembrie pică într-o zi de joi. Manifestările vor fi unele concentrate, pentru a nu plicti şi pentru a nu încărca programul, astfel încât o primă măsură luată de organizatori, respectiv Prefectura, Consiliul Judeţean şi Primărie este reducerea numărului de coroane depuse, instituţiile deconcentrate urmând să nu mai depună coroane de flori, ele fiind reprezentate doar de Instituţia Prefectului. Toată ceremonia de la statuia lui Vasile Lucaciu este aproximată la 50 de minute.

Mai apoi garda de onoare va defila pentru sătmăreni „Prin faţa Hotelului Dacia, pe care nu mai ştiu cum să îl numesc, că nu mai e hotel, deci va defila prin faţa acelei pânze”, a declarat prefectul Radu Bud.

După parada militară în imediata apropiere se va organiza un stand cu produse culinare.

„Cel mai probabil în cele trei parcări de la catedrala va fi un stand culinar. Cei de la armată, dar şi organizatorii şi primăria şi consiliul judeţean au dorit să menţină obiceiul de a oferi tradiţionala fasole cu cârnaţi sau ciolan sau poate vor fi sarmale. Încă nu se ştie”, a mai declarat prefectul.

După servirea preparatelor culinare este programat un concert la filarmonică, acolo unde se va servi şi un vin fiert pentru spectatori, în holurile instituţiei. 

Satu Mare


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri