49 de familii s-au mutat în noile locuinţe ANL.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două blocuri construite de Agenţia Naţională de Locuinţe au fost date în folosinţă familiilor care aveau cereri la primăria Satu Mare pentru aprimi o locuinţă socială. Cele mai vechi cereri au chiar şi 14 ani de zile.

După mai bine de opt ani de când s-a pornit proiectul locuinţelor ANL de pe strada Poligonului din Municipiul Satu Mare, acestea au fost date în folosinţă viitorilor locatari care le aşteptau cu nerăbdare. Predarea acestora a avut loc vineri, 29 iulie în prezenţa tuturor proprietarilor.

În această fază a proiectului au fost finalizate trei blocuri de locuinţe care au în total 75 de apartamente şi garsoniere. 49 dintre acestea au revenit primăriei iar restul Ministerului Apărării Naţionale, conform protocolului semnat între cele două entităţi atunci când MapN a acceptat să predea terenul primăriei pentru a demara acest proiect.

Cei de la primărie au făcut repartizarea solicitanţilor de locuinţă socială în aceste blocuri, astfel încât viitorii proprietari au putut să îşi vadă în sfârşit viitoarele case pe care le aşteaptă de multă vreme. Apartamentele cu două camere şi garsonierele sunt finisate, dar încă nu sunt legate la utilităţi, acestea urmând să fie racordate prin contract pe numele chiriaşilor.

image

„Nu este foarte mare, dar este o locuiţă primitoare. Noi avem doi copii şi o să ne mutăm aici. Ştiţi cum este, decât în două camere şi să stăm cu părinţii, mai bine aici doar noi patru, chiar dacă este mai mic puţin apartamentul, dar este doar pentru noi”, a declarat Monica Mezei, o prospătă chiriaşă a locuinţelor ANL . Aceasta aşteaptă de 7 ani de zile repartizarea unei locuinţe, dorinţă care i s-a îndeplinit odată cu finalizarea apartamentelor ANL.

„Chiria este diferite de la caz la caz, are un mod special de a se calcula în funcţie de venitul fiecărei familii şi de numărul de membrii, dar acestea sunt modeste fiind accesibile chiriaşilor. Chiria este cuprinsă, aproximativ, între 200 de lei şi 380 de lei”, a declarat viceprimarul Doina Feher. Fiecare familia va urma să îşi achite cheltuielile utilităţilor, răspunzând personal pentru întârzieri şi debransări.

„Să vă plătiţi cheltuielile ca să nu fie bai, că altfel va fi bye- bye”, le-a transmis primarul Kereskenyi Gabor chiriaşilor locuinţelor ANL. Zona mai are nevoie de unele lucrări, macaraua fiind încă montată între blocuri iar spaţiul verde fiind neîntreţinut. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite