Vitezomanii şi beţivii la volan au fost lăsaţi pe jos de poliţiştii cărăşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate drumurile naţionale de pe raza judeţului au fost supravegheate la sfârşitul săptămânii de poliţiştii rutieri care au organizat acţiuni ce au vizat depistarea vitezomanilor, a celor care depăşesc neregulamentar sau conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau drogurilor.

Cei aproximativ 65 de poliţişti cărăşeni au acţionat cu 13 aparate radar şi au aplicat un număr de 753 sancţiuni contravenţionale, din care 621 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.  Alţi 17 conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru că nu au purtat centurile de siguranţă. Nici folosirea telefonului mobil la volan nu a rămas nesancţionată de oamenii legii. Patru conducători auto au fost prinşi în timp ce dialogau la volan. „Din numărul total al conducătorilor auto opriţi în trafic, 17 au rămas fără permisul de conducere, şapte dintre aceştia pentru nerespectarea regimului legal de viteză, doi pentru încălcarea normelor referitoare la depăşire, iar alţi cinci pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice”, a declarat Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin.


Pe lângă contravenţii, oamenii legii au constatat şi cinci infracţiuni. De remarcat este însă altceva. Pe parcursul acestor acţiuni desfăşurate de poliţişti, nu a fost înregistrat niciun accident rutier în urma căruia să rezulte rănirea vreunei persoane. „Scopul acestor acţiuni îl reprezentă impunerea unui climat de disciplină în rândul conducătorilor de autovehicule în ceea ce priveşte respectarea vitezei legale de deplasare, iar reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora pe fondul nerespectării limitelor legale de viteză sau a consumului de alcool reprezintă obiectivul principal al  poliţiştilor angrenaţi în acţiuni”, a mai spus Ancuţa Cărbunaru.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite