Turiştii au de unde alege atunci când vin pe Semenic sau Muntele Mic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda temperaturilor ridicate din ultimele zile pe Semenic se poate schia. Meteorologii anunţă ninsori în următoare perioadă, fapt pentru care operatorii de turism menţin preţurile la cazare de acum doi ani în speranţă că turiştii nu vor ocoli zona.

Sezonul de schi pe Muntele Semenic a început încă din decembrie, iar operatorii de turism din stațiune au păstrat aceleași prețuri atât la cazare cât și la servicii pe pârtie. Cu 100 de lei, turiștii cărășenii se bucură de o zi de iarnă în stațiunea Semenic. O seară de cazare variază în staţiune între 120 şi 200 de lei, în funcţie de numărul de paturi. Turiştii pot opta şi pentru o cazare la Văliug, Gărâna, Brebu Nou sau Trei Ape.


Pentru o zi pe pârția Crucea de Brazi turstul plătește de mai bine de doi ani de zile un abonament de 50 de lei, iar pentru o jumătate de zi prețul este de 30 de lei. Acest lucrur înseamnă că schiorii pot folosi skiliftul sau babyliftul ori de câte ori doresc. Pe Semenic sunt funcționale patru pârtii, dintre care una este pentru începători. Prețurile în stațiunile austriece pentru o zi de schi ajung anul acesta  și la 40 de euro.

Pârtii la standarde europene
Pârtia „Crucea de brazi“ a fost omologată de ministrerul Turismului, astfel că regulile sunt mult mai stricte. Dacă până acum turistul mai avea voie să-și facă de cap pe Semenic, acum lucrurile stau puțin altfel. „Alinierea la standardele impuse de Uniunea Europeană ompune unele reguli de folosirea pârtiilor. Pe „Crucea de brazi I și II“ turiștii numai au voie să intre cu animale de companie sau ATV-uri“, spune Daniel Cizmaș, administrator pârtie Semenic.


La ora actuală turiștii se bucură de un strat de zăpadă de 15 de centimetri, drumul sprestațiune este deschis, iar vremea este azi frumoasă, numai bună pentru schi. Robert Szalma, de 31de ani, profită de pârtiile cărășene de schi, deși locuiește la 250 de kilometri distanță de Semenic. „Îmi plac pârtiile din acest județ. Vin anual pe Semenic, pentru că îmi place să schiez. Atunci când pot, vin chiar și de două ori pe lună”, spune tânărul din Arad.

Muntele Mic, funcțional
Pe Muntele Mic turiștii pot schia în momentul de față pe trei pârtii dotate cu trei instalații pentru schi. Stratul de zăpadă depășește 10 cm. Astfel, operatorii de turism se așteaptă ca turiștii să le invadeze pensiunile, mai ales că prețul a scăzut cu aproape 10 la sută.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite