Turism de aventură: antidot la recesiunea care bate la uşa edililor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii din Văliug fac tot posibilul să atragă venituri din activităţile de timp liber şi din pasiunile sportivilor. Una dintre posibilităţile de a salva turismul din zonă este cea de a organiza evenimente care să atragă turiştii. Conceptul de turism de aventură este unul care ia amploare în zonele montane.

Lipsa fondurilor pentru modernizări sau programe de promovare a zonei Văliugului a determinat autorităţile să gândească o strategie în ceea ce priveşte atragerea de turişti. „Zona este una foarte frumoasă şi merită promovată indiferent de metode. La ora actuală oamenii vor să uite de problemele de zi cu zi şi tind să se implice tot mai mult în activităţi extreme de relaxare“, spune Marius Mocanu, primarul comunei Văliug. Distracţia pe motociclete de teren este una în vogă, iar numărul celor pasionaţi de acest sport creşte de la o zi la alta. „De fiecare dată când am ocazia merg prin împrejurimi să practic fel şi fel de sporturi de acest gen. Fie cu motorul, fie cu maşina“, spune reşiţeanul Adrian Pascu.

Enduro pentru toată lumea
Proprietarii de pensiuni din zona Văliugului spun că în această perioadă astfel de activităţi îi ajută foarte mult şi chiar le scoate afacerile din. „Numărul turiştilor este unul redus datorită situaţiei din ţară. Organizarea de evenimente de orice fel ne avantajează şi nouă afacerea“, spune Valerica Racoceanu, administrator hotel.
După succesul de anul trecut al competiţiei de Enduro organizată la Văliug, anul acesta reprezentanţii primăriei au îmbunătăţit traseul. „Am reuşit să facem un traseu destinat iubitorilor de enduro şi nu numai. După Franzdorf Văliug 2010 acest traseu va fi deschis tuturor celor care vor să practice acest sport, iar preţul va fi unul modic. Cred că este una dintre cele mai bune metode de a promova turismul“, spune Marius Mocanu. Vremea bună ar trebui să aducă în zonă o mulţime de turişti pasionaţi de acest sport, mai ales că sâmbătă va avea loc şi o competiţie destinată amatorilor. „Sâmbătă vor avea loc competitiile : Enduro, Cupa Văliugului iar după lăsarea întunericului, competiţia „scotoceşte poteca“ va da posibilitatea participanţilor să-şi demonstreze măiestria”, spune Marius Mocanu, primarul comunei Văliug.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite